Hunter Reinke (24 punten) staat tegen Eiffel Towers alleen

Twee zeges te weinig voor ommekeer bij Gunco/Rotterdam Basketbal

Wedstrijd Gunco/Rotterdam Basketbal - Eiffel Towers Datum Donderdag 7 februari 2002

Plaats Rotterdam
Locatie Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen Arbiters Harryvan/Van Sloten
Aanvang 19.30 uur
Toeschouwers 1200 (midweek record)

Eindstand 65 - 81
Derde periode 46 - 54
Tweede periode 28 - 38
Eerste periode 15 - 22

Topscorers punten minuten gespeeld Hunter Reinke 24 punten 27 minuten Calvert White 16 punten 36 minuten Koen Rouwhorst 10 punten 36 minuten Jerome de Vries 9 punten 30 minuten Ron Borstel 6 punten 18 minuten Virgil Ormskerk 0 punten 26 minuten Stephan van der Schoot 0 punten 13 minuten Ardan Cusell 0 punten 6 minuten Aleksandar Lukic 0 punten 6 minuten Dejan Barisic 0 punten 1 minut Tico Milovac elfde man
Austin Malang geblesseerd

Rebounds
Totaal team 28 rebounds Verdedigend 20 rebounds Aanvallend 8 rebounds Koen Rouwhorst 7 rebounds
Hunter Reinke 6 rebounds
Virgil Ormskerk 3 rebounds
Calvert White 3 rebounds
Jerome de Vries 3 rebounds

Schotpercentage
Totaal team 38 procent (25 op 66) Driepunters 24 procent ( 5 op 21) Vrije worpen 60 procent (10 op 17)

Bijzonderheden
Twee zeges op rij is te weinig om te spreken van een echte ommekeer. En dat terwijl er voor Gunco/Rotterdam Basketbal alle ingrediënten aanwezig waren voor een derde zege in successie. Een opgepoetst zelfvertrouwen, gekoppeld aan een opmerkelijk vol huis (1200 toeschouwers is een midweek record). Maar de volle tribunes konden de selectie van Raymond Bottse opvallend genoeg niet tot grotere daden brengen. Tegen het sober en stug spelende Eiffel Towers liep de weinig geïnspireerde thuisploeg al vroeg in de wedstrijd een achterstand op die het nimmer meer wist goed te maken. Mede omdat de formatie van coach Bottse af en toe erbarmelijk schoot. De schotkeuze was matig en de effectiviteit nog slechter. Met een schotpercentage van 38 procent is het grootste deel van het verlies wel verklaard. Het andere deel was het te geringe aantal rebounds dat van de borden werd geplukt. Eiffel Towers kon daardoor een serie nederlagen feitelijk redelijk eenvoudig afsluiten met een routineuze 65-81 zege. Het verschil van zestien punten was te groot, maar had alles te maken met het risico dat de Rotterdammers namen. Enige speler die echt overeind bleef was Hunter Reinke met 24 punten (zes op acht tweepunters en vier op vijf driepunters). Diens cijfers stonden schril contrast tot die van Jerome de Vries (twee op veertien) en het trio Ormskerk, Van der Schoot en Cusell (nul op elf). Rouwhorst (vijf op acht) en White (zes op vijftien) scoorden wel een voldoende.