7 februari 2002, Amsterdam

Stern Groep neemt twee Opel dealers over

Stern Groep N.V. een beursgenoteerde onderneming op automotivegebied, heeft overeenstemming bereikt omtrent de overname van MET HoldingBV, de houdstermaatschappij van twee Opel dealerbedrijven in Alkmaar (METAlkmaar BV) en in Heerhugowaard (Motam BV). Deze overname past in destrategie van Stern Groep om haar netwerk van dealerbedrijven inNoord-Holland en de Randstad verder uit te bouwen.

Door deze overname neemt de jaaromzet van de Opel dealerbedrijven van SternGroep toe met ruim EUR 25 miljoen tot ca. EUR 100 miljoen. Het cluster autodealerbedrijven dat is gerelateerd aan General Motors groeitdaarmee tot een omzet op jaarbasis van ca. EUR 125 miljoen ofwel ruim 20%van de groepsomzet.

MET Holding BV heeft ook een belang van 20% in een autoschadeherstelbedrijfin Heerhugowaard, waardoor de kring van autoschadeherstelbedrijven van SternGroep wordt uitgebreid tot 9 schadeherstelpunten. Het aantal werknemers vanStern Groep neemt toe met 70 tot 1570.

De overname zal direct een positief effect hebben op de ontwikkeling van dewinst per aandeel en op de omvang van het eigen vermogen. Het met deovername gemoeide bedrag wordt uit eigen middelen gefinancierd.

Profiel Stern Groep N.V.
Stern Groep is één van de grotere ondernemingen op automotive gebied inNederland. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd op de Randstaden Noord-Holland, met Amsterdam als basis. Stern Groep realiseert een omzetvan circa EUR 600 miljoen op jaarbasis met 1.500 werknemers. De aandelenStern Groep N.V. zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd.

Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van autobedrijven, deverhuur van benzinestations en de levering van autodiensten. De autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen meerdere topmerken,waaronder Mercedes-Benz, Chrysler, Opel/General Motors, Ford, Land Rover,Volvo, Renault en VW/Audi. Stern Groep verhuurt 10 benzinestations in de Randstad met de merken Shellen BP. Daarnaast exploiteert Stern Groep 2 dealergebonden benzinestations.Met de autodiensten is Stern Groep actief op het gebied vanautoschadeherstel, dealerlease, wagenparkbeheer en het inbouwen van completebedrijfswageninrichtingen op maat.