Gemeente Emmen


---

Persbericht: Subsidie Passantenligplaatsen, 7 februari 2002

Uitvoering plan passantenligplaatsen op lager pitje Beschikbare subsidie naar nieuw fietspad en Veenfunbus?

De gemeente Emmen is vorig jaar 90.000 INTERREG-subsidie toegekend voor het project Passantenligplaatsen Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Voorwaarde voor de subsidietoewijzing was dat het project binnen twee jaar wordt gerealiseerd. Nader onderzoek heeft echter uitgewezen dat het niet mogelijk is om op deze korte termijn de nu nog aanwezige woonboten te verwijderen.

De gemeente Emmen gaat gezamenlijk met het Recreatieschap Drenthe proberen de toegewezen subsidie op een andere wijze in te zetten. Gedacht wordt aan het realiseren van een recreatief fietspad tussen Zwartemeer en het Bargerveen en het plaatsen van een tweetal haltes voor een zogenaamde Veenfunbus. Met de Veenfunbus kunnen toeristen een dagrit maken die in het teken staat van het thema Veen. Gedacht kan worden aan ondermeer een bezoek aan het Veenpark en een wandeling in het Bargerveen. Zowel het plan voor het fietspad als het plan voor de Veenfunbus moet nog verder worden uitgewerkt.

Het plan voor de aanleg van passantenligplaatsen in de Vaart ZZ tussen Kerkbrug en kruising Stieltjeskanaal blijft voor alle duidelijkheid nog steeds overeind. Zodra samen met de Provincie Drenthe (vaarwegbeheerder) voor de woonboten een oplossing is gevonden, gaat de gemeente Emmen opnieuw met dit project aan de slag.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen