Gemeente Lisse

Mededelingen gemeente Lisse

BOUWEN EN WONEN

Voorgenomen vrijstelling bestemmingsplan Dorp

Wij zijn voornemens zijn om vrijstelling van het bestemmingsplan Dorp te verlenen, ten behoeve van een voorgenomen gebruik van de bollenschuur nabij het perceel Vuursteeglaan 11, voor de opslag van machines en bedrijfsmateriaal voor de V.O.F. C.P. Meeuwissen (een stratenmakersbedrijf).
Het verzoek ligt vanaf 8 februari 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld om gedurende deze termijn hun zienswijze kenbaar te maken. Deze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders.

Aanvragen
Aanvragen om bouw- en/of sloopvergunningen en melding van een bouwvoornemen zijn ingekomen van:

Gladiolenstraat 22 aanbouw schuur

Waterman 2 bouw dakkapel achterzijde

Vincent van Goghstraat 10 vergroten woning

Zwanendreef 30 slopen woning

Vennestraat 21 inrichting bedrijfshal

Heereweg 194 bouw dakopbouw

Voorgenomen vrijstellingen

Arendshof 16 bouw dakopbouw

De bouwplannen liggen van 8 februari t/m 7 maart 2002 ter inzage. Als u bedenkingen heeft tegen het verlenen van een vrijstelling dan kunt u dit uiterlijk 7 maart 2002 en uitsluitend schriftelijk melden bij het college van burgemeester en wethouders.
Besluiten
Verleende bouwvergunningen en positieve reacties op meldingen van een bouwvoornemen.

Willemskade 1 bouw tuinhuis

Nassaustraat 15 bouw volière en afdak naast schuur
Poelwaai 17 bouw pergola (wijziging op vergunning 01004079)
Hannie Schaftlaan 1B maken nooduitgang en vluchttrap 1e verdieping
Mendeldreef 253 vergroten woning

Clusiusstraat 78 vergroten woning

Bent u van mening dat u door één of meerdere besluiten in uw belang bent getroffen? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. U moet dat doen binnen 6 weken na de dag dat de vergunning of de reactie op de melding naar de aanvrager is verzonden. Wilt u precies weten wanneer het besluit is verzonden? Neemt u dan contact op met de afdeling Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting.

Voor alle informatie over bouwplannen, vrijstellingen en vergunningen en voor inlichtingen over bouwen kunt u van maandag t/m vrijdag van 08.30 t/m 12.30 uur terecht bij deze afdeling, kamer 119 of u belt (0252) 433170.

---

DIVERSEN

Vernietigen caravans
Wij hebben twee caravans weggesleept naar de gemeentewerf aan de Vennestraat. Eén daarvan is afkomstig van het JOP (Jongeren Ontmoetingsplaats) aan de Stationsweg, de ander stond voor het gemeentehuis. Via deze publicatie roepen wij de eigenaren van de caravans op om hun bezit op te halen. Als wij binnen twee weken geen reactie hebben gekregen, worden de caravans vernietigd.

Wethouder Prins in Music Memories
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart haalt omroep Holland Centraal de langstzittende gemeenteraadsleden uit de Bollenstreek voor de microfoon in het live-radioprogramma Music Memories. Op maandag 11 februari laat de nestor van de Lissese gemeenteraad, wethouder Frans Prins, zijn licht schijnen over de lokale politiek.
Music Memories is tussen 21.00 en 23.00 uur te beluisteren via 107.7 FM antenne en 88.1 FM kabel.

Lijsttrekkersdebat op Holland Centraal
Op woendag 13 februari organiseert omroep Holland Centraal tussen 20.00 en 22.00 uur een live-radiodebat met de lijsttrekkers van de Lissese politieke partijen. U kunt dit Holland Centraal Verkiezingsjournaal beluisteren via 107.7 FM antenne en 88.1 FM kabel.

Hebt u vragen voor de lijsttrekkers? Bel dan tijdens de uitzending naar: (0252) 42 03 03. U kunt ook faxen: (0252) 41 82 45.

Art. 3:42 Algemene wet bestuursrecht
Oprichting Regionaal Bureau Leerplicht (RBL)
Voortijdig schoolverlaten is een groeiend probleem. Gemeenten krijgen extra middelen om voortijdige schooluitval te bestrijden. Regionalisering van de leerplichttaak is een uitstekend middel om op deze ontwikkeling in te spelen. In relatie hiertoe wordt een aantal taken op het gebied van zorg, melding en coördinatie in een Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) gecentraliseerd. Het RBL streeft een kwalitatieve verbetering na van de dienstverlening, aan alle op het terrein van de uitvoering van de leerplicht betrokken partijen.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 31 januari 2002 besloten om in te stemmen met de oprichting van een Regionaal Bureau Leerplicht per 1 augustus 2002.

Nieuwe consul Oorlogsgravenstichting
De voornaamste taak van de Oorlogsgravenstichting is het onderhoud van de ongeveer 50.000 aanwijsbare Nederlandse oorlogsgraven, verspreid over de hele wereld. Deze graven zijn te vinden op erevelden, maar ook op gewone begraafplaatsen in dorpen en steden.

De heer J.P.S. Lieverse is vanaf 1979 consul van de Oorlogsgravenstichting geweest. Omdat hij per 1 februari gebruik maakt van de FPU-regeling heeft hij een opvolger gezocht. Hij is hierin geslaagd: de heer H.A. van der Kaaden, chef Plantsoendienst, is benoemd tot nieuwe consul van de Stichting. Hij is voor de Stichting de contactpersoon bij de gemeente voor wat betreft oorlogsgraven. Zijn taak zal bestaan uit een regelmatige controle van de oorlogsgraven en het indienen van een jaarlijkse rapportage aan de Oorlogsgravenstichting over de toestand waarin deze verkeren.

Afspraakmogelijkheid buiten openingstijden
Het kan voorkomen dat u voor het één of ander in het gemeentehuis moet zijn maar absoluut geen mogelijkheid ziet om binnen de openingstijden te komen. Voor dergelijke situaties bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken met de betreffende afdeling of ambtenaar. Gebeurt het dus een keer dat u dringend iets moet regelen maar onmogelijk in de ochtenduren kunt komen, dan kunt u telefonisch een afspraak maken.

Formulier voor vergunningaanvragen
Organiseert u weleens een straatbarbecue, rommelmarkt, wandeltocht of ander evenement? Voor dergelijke zaken is meestal een vergunning of ontheffing nodig die schriftelijk aangevraagd moet worden. Wij hebben een aanvraagformulier ontwikkeld zodat wij in één keer alle gegevens ontvangen die nodig zijn om de aanvraag te beoordelen. Gaat u dus iets organiseren, dan verzoeken wij u vriendelijk het aanvraagformulier te gebruiken. U kunt dit telefonisch aanvragen, telefoon (0252) 433 163 of 433 249.

Collecte
Van 1 september 2001 tot en met 28 februari 2002 hebben wij aan Euro Collecte en de Stichting Coins for Care vergunning verleend om te collecteren. Zij zamelen Nederlandse munten en buitenlands geld in.

Lisse, 6 febuari 2002
Burgemeester en wethouders