Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Enkele collegeleden zijn op zondag 7 en zondag 14 april aanwezig bij de Etten-Leurse Paardendagen 2002. Op zondag 7 april verricht wethouder mevrouw M. Donders-de Leest de prijsuitreiking, wethouder H. van der Heyden doet dit op zondag 14 april. Burgemeester J. van Agt blaast op vrijdagochtend 8 februari in de raadzaal van het gemeentehuis de eerste skippybal op ter voorbereiding op het MAMI-spektakel op de carnavalsmaandag.
Op zaterdag 2 maart reikt wethouder mevrouw M. Donders-de Leest de prijzen uit die behoren bij de sporttitels 2001 uit tijdens het 20e Sportgala in de Nobelaer.
Wethouder mevrouw M. Donders-de Leest bezoekt op donderdag 7 maart de promotiedag van de Katholieke Vrouwen Organisatie in de Nobelaer.
Een delegatie van het college van b en w is op vrijdagavond 15 februari aanwezig bij de ledenavond van de ZLTO in het Turfschip.

Commissievergaderingen

De Commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur houdt op maandag 18 februari vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. De vastgestelde agenda vermeldt:
* Verzoek van de openbare bibliotheek om een financiële bijdrage voor de vervanging en uitbreiding van het automatiseringsnetwerk.
* Stimulering duurzaam bouwen particuliere bouwkavels plan Attelaken
* Afronding van de evaluatie van de herinrichting van de Markt In overleg met diverse belangengroeperingen is een aantal gewenste en noodzakelijke aanpassingen aan de heringerichte Markt in beeld gebracht. Met de uitvoering ervan is 27.500,- gemoeid.
* Onderhoudsprogramma wegen 2002. Met de uitvoering ervan is
1.875.997,

* gemoeid.

* Aanleg vrijliggende fietspaden langs de weg Grauwe Polder, vaststellen van het uitvoeringsplan, beschikbaar stellen van een krediet en het opstarten van een planologische procedure. N.a.v. opmerkingen vanuit de Commissie is het eerdere voorstel aangepast. De kruising Grauwe Polder-Sprundelsebaan is losgekoppeld van de rest van het plan. De gemeenteraad zal afzonderlijk een besluit nemen over de vormgeving van deze kruising (kruisingsvlak danwel rotonde). Het college houdt vast aan het eerdere plan, dus geen fietspad aan de westzijde van de Grauwe Polder tussen Stuiverpad en Tamboerijn en een functie als 60 km-weg voor het zuidelijk deel van de Grauwe Polder.

Op dinsdag 19 februari vergadert de Commissie Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Sport vanaf 19.00 in het gemeentehuis. Op deze vastgestelde agenda staat:

* Brief met procedurevoorstel over het Gemeentelijk Verkeers
* en Vervoersplan (GVVP) en het aanbieden van de bundel met inspraakreacties.
De commissie wordt geïnformeerd over de verdere procedure m.b.t. het GVVP en er wordt alvast een nota aangeboden waarin de ingekomen inspraakreacties zijn gebundeld. Daarin wordt nog geen inhoudelijk standpunt opgenomen over de betreffende reacties.
* Bestemmingsplan Parklaan-Oost en beeldkwaliteitplan
* Informatie over de bouwplannen van het Munnikenheidecollege.
* Planschadeverzoeken Munnikenheideweg 21, Hoge Donk 40 en Hoge Donk 47

De Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken houdt op dinsdag 26 februari vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. De agenda vermeldt onder andere:
* Invulling budget nota Jeugdbeleid 2002
Dit voorstel is conform het advies van de klankbordgroep Jeugdbeleid. Enkele voorstellen tot invulling van het budget zijn deelname aan de jeugdmonitor West-Brabant, oprichting van een jongerenplatform om jongerenparticipatie te stimuleren, verslavingspreventie, training van sociale vaardigheden op de basisschool in het kader van het project 'opvoeden doen we samen'.
* Plaatsing van zes noodlokalen bij de r.k.-basisschool 'De Vier Heemskinderen'. Het gaat om drie noodlokalen bijplaatsten en drie noodlokalen vervangen.

Vrijstelling benzineverkooppunt bij transferium

Burgemeester en wethouders hebben besloten om aan Shelltankstation Laarakker vrijstelling te verlenen voor de vestiging van een benzineverkooppunt bij het transferium aan de westzijde van de rotonde aan het Vossendaal. Tijdens de vier weken dat de ontwerp-vrijstelling ter inzage lag, zijn geen bedenkingen binnengekomen.

Beëindigen gemeenschappelijke regeling Bestuursacademie Zuid-Nederland

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor om akkoord te gaan met het beëindigen van de Gemeenschappelijke Regeling Bestuursacademie Zuid-Nederland. Na een gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek van de Bestuursacademie en Fontys Bedrijfshogeschool is gebleken dat de twee organisaties een gezonde doorstart van het bestuursonderwijs kunnen maken. Het beëindigen van de regeling en een fusie met Fontys blijkt de goedkoopste oplossing te zijn. Ongeveer honderd andere deelnemers hebben al eerder het besluit genomen om de Regeling op te heffen. Het college legt het voorstel op maandag 25 februari ter advisering voor aan de Commissie Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken.

Bezwaren tegen verlening bouwvergunning ongegrond verklaard

Burgemeester en wethouders hebben, overeenkomstig het advies van de Commissie voor Bezwaar- en Beroepsschriften, besloten om de bezwaren tegen een verleende bouwvergunning voor het wijzigen van de kapstructie van een garage in de Tamboerijn ongegrond te verklaren.

Reconstructie Oude Kerkstraat

Het college van b en w heeft het aannemersbedrijf M. J. Oomen uit Sprundel de opdracht verleend voor de reconstructie van de Oude Kerkstraat. Oomen was de laagste inschrijver bij de aanbesteding onder 24 aanbieders.

Rapportage inspectie onderzoek bouwregelgeving

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de Rapportage inspectie onderzoek bouwregelgeving van het Ministerie van VROM die in het najaar van 2000 in Etten-Leur is uitgevoerd. Het onderzoek spitste zich toe op de toepassing van de bouwregelgeving voor woningen. In het rapport zijn de belangrijkste bevindingen van het onderzoek in Etten-Leur opgenomen. Het college brengt het rapport ter kennis van de Commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur.

Medianota

Burgemeester en wethouders hebben de concept-Medianota vastgesteld en leggen deze ter advisering voor aan de Commissie Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken op maandag 25 februari. De gemeenteraad heeft al meerdere malen de wens uitgesproken een Medianota aan de orde te willen stellen. Sinds de verkoop van de Centrale Antenne Inrichting in 1995 hebben zich nieuwe ontwikkelingen voorgedaan, waardoor de rol van gemeenten op het gebied van mediabeleid en telecommunicatie-aangelegenheden aanzienlijk is gewijzigd. Deze informatieve nota geeft een stand van zaken op dit moment.