Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Snelheidscontroles

EEMLAND ZUID Op diverse plaatsen in het district zijn donderdag snelheidscontroles gehouden. Op de Hessenweg in Achterveld werd in de middag gecontroleerd.

Van de dertig gecontroleerde voertuigen kregen er vier een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid. Hieronder was ook een bromfiets die 66 km per uur reed terwijl hij 30 km per uur mag. Tussen 15.30 en 16.00 uur werd op de Stationsweg Oost in Woudenberg met de lasergun op snelheid gecontroleerd, niemand van de 35 gecontroleerde bestuurders reed te hard.

Op de Asschatterweg en de Laapeerseweg in Leusden werden donderdagmiddag gedurende een half uur 60 voertuigen gecontroleerd met behulp van de lasergun. Twee van hen reden te hard en kregen hiervoor een bekeuring van 63 Euro.

Verkeersongeval met letsel

AMERSFOORT Een 41-jarige bromfietser uit Hooglanderveen is donderdagavond om 18.50 uur gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een 29-jarige automobilist uit Utrecht. De man uit Hoogland reed over de Plotterweg, komend uit de richting van de Computerweg.

Toen hij de Liendertseweg wilde oversteken werd hij aangereden door de automobilist uit Utrecht. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, de politie onderzoekt nog de exacte toedracht.

Man beroofd van boodschappen

AMERSFOORT Een 44-jarige Amersfoorter is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.30 uur beroofd van zijn tassen met boodschappen. De man liep over de Bergstraat toen plotseling een onbekend gebleven persoon hem van achteren een harde duw gaf.

Vervolgens pakte die persoon zijn beide tassen met boodschappen af en ging ervandoor. De politie stelt een onderzoek in.