Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2002
Persberichten districten Utrecht stad, 09.50 uur

Woninginbreker aangehouden

DE MEERN- Op donderdagavond werd na een achtervolging een woninginbreker aangehouden.

Omstreeks 21.00 uur zag een getuige dat er was ingebroken in een woning aan de Mauritslaan en dat de twee daders waren weggereden in een auto. De politie werd gewaarschuwd en ging samen met omliggende politieregios op zoek naar de weggereden auto. Bij Woerden werd de auto op de A12 rijdend aangetroffen. Bij de afslag Moorsdrecht (A20) stapten de mannen uit en renden hard weg. Na een korte achtervolging kon een 24-jarige man (woonplaats onbekend) worden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De andere man wist te ontkomen. In de auto werden goederen aangetroffen welke vermoedelijk afkomstig zijn uit de woning in De Meern.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op donderdagavond werd omstreeks 21.00 uur een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden nadat hij een ruit van een telefooncel had vernield.

Surveillerende agenten zagen een groep jongens staan op de Prins Bernardlaan en zagen dat de 14-jarige met een steen de ruit van een telefooncel kapot gooide.De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kan zal tevens de schade vergoeden.

Winkeldief loopt tegen de....deur

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij een dvd-speler had willen stelen.

Omstreeks 15.45 uur wilde de man het apparaat meenemen uit een winkel gelegen aan het Vredenburg zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en hield de man aan. In afwachting van de politie wilde de man wegvluchten maar bij deze vluchtpoging liep hij tegen een gesloten deur op. Bij deze botsing liep de man een wond op aan zijn gezicht.

Hij werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT- Op donderdagmiddag werd hennepplantage aangetroffen in een woning gelegen aan de Damstraat.

De politie kreeg omstreeks 15.00 uur de melding dat er ernstige wateroverlast was in een pand aan de Damstraat. Onderzoek wees uit dat het water afkomstig was van een bovenwoning. Op deze verdieping werd een compleet ingerichte hennepplantage aangetroffen compleet met lampen, transformatoren en ventilatoren. In de bloembakken werden 35 weedplanten aangetroffen. Meerdere bloembakken waren leeg en het vermoeden bestaat dan ook dat deze kort geleden al waren geoogst.

De goederen werden verwijderd en zullen worden vernietigd. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van deze plantage.

Aanrijding letsel
UTRECHT- Op donderdagmiddag raakte een man (gegevens nog onbekend) gewond bij een aanrijding.

De man reed in een bestelbusje over de Amsterdamsestraatweg en reed in de richting van de Catharijnesingel. Een 58-jarige automobilist uit Driebruggen stond te wachten voor het verkeerslicht aan de kruising Amsterdamsestraatweg Weerdsingel. De 58-jarige reed op toen hij groen licht kreeg. Op dat moment werd hij aangereden door de man in de bestelbus. Door de aanrijding sloeg de bus meerdere keren over de kop. De bestuurder raakte hierdoor gewond aan zijn rug en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

De 58-jarige man raakte niet gewond. Door dit ongeval ontstond er enkele uren overlast voor het verkeer.

Mannen beschoten
UTECHT- Op donderdagavond werden twee mannen beschoten door een nog onbekende man.

De twee mannen waren aanwezig op het Zandpad en omstreeks 21.00 uur kregen ze ruzie met een man waarmee ze eerder ook al ruzie hadden gehad over vermoedelijk een zakelijk geschil. Na de ruzie liep de man weg in de richting van de Einsteindreef. Op een gegeven moment reden de mannen in hun auto in de richting van de Einsteindreef en stopte bij een tankstation. De mannen, in de leeftijd van 36 en 44 jaar afkomstig uit Den Haag, zagen hier de man weer staan en stapten uit. Op dat moment schoot de onbekende man met een vuurwapen in de richting van de mannen. Nadat hij had geschoten rende hij hard weg.

Niemand raakte gewond. Na de schietpartij werd een 23-jarige vrouw uit Duitsland aangehouden op het Zandpad voor mogelijke betrokkenheid bij deze zaak.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord via nummer 0900-8844.