Ingezonden persbericht

MAXTOR VERDRIEVOUDIGT GEHEUGENCAPACITEIT VOOR DE

POPULAIRE USB 2.0 EXTERNE HARDE SCHIJVEN

Het nieuwe 120GB Model geeft grootste capaciteit en makkelijke aansluitbaarheid

Amsterdam, 8 februari 2002 ? Maxtor Corporation heeft de geheugencapaciteit van haar Personal Storage 3000.LE externe harde schijf verdrievoudigd. De harde schijf werkt op basis van een snellere USB 2.0 interface. Het nieuwe 120GB model biedt de grootste opslagcapaciteit voor USB 2.0 geheugenapparaten. Zowel professionele, zakelijke en thuisgebruikers kunnen hiermee eenvoudig aanvullende opslagruimte aansluiten.

De Personal Storage 3000LE productlijn, die ook een 40GB model omvat, is ideaal voor het maken van een reservebestand of het archiveren van grote bestanden zoals digitale foto's, audio clips, grafieken, home video's en elektronische spelletjes. Dankzij het gemak van het USB interface, kunnen gebruikers makkelijk grote bestanden tussen stelsels van parallelschakelingen vervoeren. Oudere PCs kunnen ook makkelijk in kwaliteit worden opgevoerd tot USB 2.0 met de PCI Adapterkaart van Maxtor.

USB 2.0 maakt een makkelijke aansluitbaarheid met virtueel alle bestaande USB poorten, met inbegrip van retour compatibiliteit met USB
1.1., mogelijk Om de gebruikers erbij te helpen hun vorige generatie desktop en laptop computers en PCs tot USB 2.0 prestaties aan te passen, biedt Maxtor een USB 2.0 PCI Adapterkaart aan voor een adviesprijs van 75,00 EUR die door vier externe en een interne hoge snelheidspoort wordt gekarakteriseerd.

Verkrijgbaarheid en prijzen
De 120GB Personal Storage 3000LE, verkrijgbaar in maart via het Maxtor netwerk van detaillisten in het hele land, alsmede bij de on-line winkel van de firma, heeft een voorgestelde kleinhandelsprijs van 449 EURO. Het 40GB Personal Storage model staat geprijsd voor 249 EUR. Nederlandse distributeurs van Maxtor zijn Ingram Micro BV, AVNET Applied Computing BV, Actebis, TechData Netherlands en Bell Microproducts.

Maxtor Consumer Electronics Business
Maxtor's Consumer Electronics Business (CEB) verschaft producten en diensten aan de kleinhandels- en CE-OEM markten. Kleinhandelsproducten omvatten Fire Wire en USB externe Personal Storage oplossingen voor Mac en PC gebruikers alsmede interne hard drive kits en interface onderdelen. Voor CE-OEMs biedt de firma haar speciaal ontworpen Maxtor QuickView (TM) hard drives aan waarmee kijkers digitale audio en video's kunnen registreren, opslaan en terugspelen op Personal Video Recorders (PVRs), set-top boxen, spelconsoles en toepassingen met breedband. Met Quick View uitgeruste PVRs zijn beschikbaar in duizenden plaatsen over de hele wereld vanaf een grote verscheidenheid aan fabrikanten van elektronica voor klanten en service providers; deze omvatten BSkyB, Direc TV, Echostar, TiVo, Replay TV, JVC, Panasonic, Philips, Sony en Thomson. In aanvulling op deze producten, zorgt Maxtor CEB voor ontwerpen, ontwikkeling en productiediensten over de hele wereld aan CE-OEMs teneinde het scheppen van nieuwe klantproducten te vergemakkelijken die door Maxtor hard drives actief worden gemaakt.

Maxtor
Maxtor is een van de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor informatieopslag ter wereld. Het bedrijf voert een uitgebreid assortiment opslagproducten voor bureaucomputers, netwerksystemen, high-performance Intel-servers en consumentenelektronica. Maxtor heeft zich bewezen als marktleider met producten, service en ondersteuning van consequent hoge kwaliteit. Meer informatie over Maxtor en haar producten vindt u op www.maxtor.com. Het aandeel Maxtor staat genoteerd aan de New York Stock Exchange als MXO.

Maxtor
Annie Bernard
Tel: 0033 (0)1 64 53 24 18
annie_bernard@maxtor.com

Fleishman-Hillard
Remco Vogelzang
Tel: 0031 (0)20 346 08 80
vogelzar@fleishman.nl