Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 8 februari 2002


Getuigenoproep Katwijk (D1)
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op de Tjalmaweg, vorige week vrijdag, 1 februari rond 22.00 uur. Bij dit ongeval is het voertuig van een 28-jarige automobiliste uit Katwijk van achteren aangereden door een onbekende automobilist. De 28-jarige automobiliste reed op de Tjalmaweg in de richting van Katwijk. Achter haar reed een onbekende automobilist die haar van achteren aanreed. Ze parkeerde haar auto op de dichtbijzijnde parkeerplaats. De onbekende automobilist is daar ook gestopt, maar is weer weggereden zonder zich bekend te maken. Politie Katwijk vraagt getuigen van dit ongeval zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeersongeval Lisse (D1)
Een 38-jarige fietster uit Lisse is gisterenochtend, 7 februari rond 08.45 uur, gewond geraakt bij een verkeersongeval op het kruispunt Oranjelaan / Melkweg. Een 24-jarige automobiliste uit Lisse reed over de Melkweg, uit de richting Orion. Op het kruispunt met de Oranjelaan gaf zij geen voorrang aan een voor haar van links komende fietster, die op de kruisendeweg reed. De automobiliste gaf geen gevolg aan een verkeersteken, dat een gebod inhield. De fietster is met nekklachten naar het Spaarneziekenhuis in Haarlem gebracht.
Onder invloed Leiden (D4)
Een 26-jarige man uit Leiden is gisterenavond, 7 februari rond 22.00 uur, aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 270 Ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van een uur.

Inbraak postkantoor Leiderdorp (D3)
In het postkantoor aan de Heinsiuslaan is donderdagnacht 7 februari ingebroken. Men is binnengekomen door eerst een toegangsdeur te forceren en vervolgens een deur binnen het pand. Men heeft een geldbedrag buitgemaakt. Toen het alarm afging, is de politie direct ter plaatse gegaan. De daders waren echter al vertrokken.

Aanrijding Oude Wetering (D3)
Een 67-jarige man uit Roelofarendsveen heeft donderdagmiddag 7 februari rond 14.45 uur een aanrijding gehad met een 30-jarige man uit Breda. De Roelofarendsvener reed over de Blankenstraat en verleende op de kruising met de Meerkreuk geen voorrang aan de Bredanaar. De Roelofarendsvener verklaarde met zijn voet van het rempedaal op het gaspedaal te zijn geschoten waardoor hij plotseling op de kruising belandde. Hij raakt de Bredanaar in de linkerkant waardoor deze naar rechts de stoeprand op geduwd werd. De Roelofarendsvener raakte in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij moest met een hoofdwond naar het Rijnlandziekenhuis overgebracht worden.

Inbraak Alphen a/d Rijn (D3)
In een flatwoning aan de Merelstraat is donderdag 7 februari in de middaguren ingebroken. Men is waarschijnlijk via de voordeur binnengekomen. Verschillende goederen als een fotocamera en een discman werden meegenomen. Ook in de Vorselenburgstraat is dezelfde middag ingebroken. Men kwam binnen door een raam te vernielen en heeft vervolgens geld en sieraden meegenomen. In de Conradstraat en in de Dwarsstraat bleef het bij een poging tot inbraak. Hier had men geprobeerd binnen te komen door een raam te forceren of te vernielen. Bij een woning aan de Rembrandtstraat is men binnengekomen via een buitendeur. Uit de woning ontbreken echter geen spullen.

Inbraak zwembad Leiderdorp (D3)
Bij zwembad De Does is in de vroege ochtend van vrijdag 8 februari ingebroken. Men is binnengekomen door een schot te forceren. In het zwembad heeft men de kluis opengebroken er is men er met de inhoud vandoor gegaan.

Woninginbraken Gouda (D2)
Terwijl de bewoners thuis waren werd in hun woning aan de Allendestraat in de nacht van donderdag 7 februari ingingebroken. Men kwam de woning binnen door het bovenlicht geheel weg te nemen. De inbrekers gingen er behalve met de auto van de bewoners ook onder andere met een aantal brillen, een mobiele telefoon, sieraden, een televisie, een handtas, paspoorten, een rijbewijs, diverse soorten pasjes ervandoor. De politie stelt een onderzoek in. De auto, een Mercedes staat gesignaleerd.
In een woning aan het Uiverplein werd op donderdag 7 februari tussen 11.00 en 13.15 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door het cilinderslot van de voordeur af te breken. Er worden sieraden vermist.
In een woning aan de Gansstraat werd de bewoonster wakker toen zij gerommel aan de brievenbus hoorde. Toen zij poolshoogte nam zag zij vanaf de overloop een man bij de brievenbus. Toen zij gilde schrok de man waarna hij er rennend vandoor ging.

Poging bedrijfsinbraken Reeuwijk (D2)
Bij een bedrijf aan de Reeuwijkse Poort werd op woensdag 6 februari tussen 18.000 en 22.30 uur gepoogd in te breken via de voordeur. Men is het pand niet binnen geweest.

Bedrijfsinbraak Gouda (D2)
In een bedrijf aan de Groningenweg werd tussen woensdag 6 februari 17.00 uur en donderdag 7 februari 06.30 uur ingebroken. Men kwam het pand binnen door een raam geheel uit de sponning te halen. Er werden vier laptops weggenomen.

Woninginbraak Boskoop (D2)
In een woning aan de Reijerskoop werd op donderdag 7 februari tussen 07.30 en 16.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door de ruit van de achterdeur in te gooien. Weggenomen werden huissleutels en een digitale camera. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld.

Woninginbraak Schoonhoven (D2)
In een woning aan de Boerhaavelaan werd op donderdag 7 februari tussen 07.30 en 17.15 uur ingebroken. Toen de bewoners thuis kwamen vonden zij een achterdeur die opengebroken was. De woning was geheel doorzocht. Weggenomen werden camera's, digitale camera's, een stereoinstallatie en sieraden weggenomen.
Brand in activiteitencentrum Nieuwerkerk a/d Ijssel (D2)
Bij een brand in een activiteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten aan de Franse Zoom in Nieuwerkerk is op 7 februari, omstreeks 16.05 uur brand uitgebroken. De brand brak uit in een naast de kantine gelegen ruimte van het activiteitencentrum op de begane grond. De brandweer uit Nieuwerkerk en uit Gouda, de politie en twee ambulances waren snel ter plaatse om de brand te blussen en de mensen in veiligheid te brengen.

Op de eerste verdieping bevonden zich ten tijde van het uitbreken van de brand één bezoeker in een rolstoel en drie activiteitenbegeleiders. Deze konden allen in veiligheid worden gebracht. Omstreeks 16.50 uur kon het sein 'brand meester' gegeven worden.

De politie stelde kort hierna een onderzoek in, waaruit bleek dat de brand vermoedelijk door één van de bezoekers van het centrum -een verstandelijk gehandicapte man- is aangestoken. De man is reeds kort gehoord. Een nader onderzoek, o.a. door de technische recherche, wordt ingesteld. Slachtofferhulp en centrale opvang werd ingeschakeld voor de opvang van slachtoffers, bewoners, bezoekers en begeleiders van de instelling.

--- einde berichten ---

Politie Hollands Midden
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326