Korps: Groningen, plaats: Diverse 8-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 8 februari 2002

Dagelijkse berichten

Ulrum: schoorsteenbrand
Donderdagmiddag ontstond brand in de schoorsteen van een woning aan de Singel in Ulrum. De bewoner, die zijn open haard aan had, werd door een buurvrouw gewaarschuwd. Die had gezien dat er vuur uit de schoorsteen kwam. De brandweer van Zoutkamp kwam ter plaatse en heeft de schoorsteen gekoeld en geveegd. De brandweer constateerde dat de schoorsteen nagenoeg schoon was. Een oorzaak voor de schoorsteenbrand is dan ook niet gevonden. De bovenetage van de woning liep forse rookschade op.

Bedum: snelheidscontrole
De politie heeft dondermiddag- en avond snelheidscontroles gehouden op de Groningerweg en de Eemshavenweg in Bedum. Op de Groningerweg werd de snelheid van 1392 voertuigen gemeten. Vijfentwintig bestuurders overtraden de maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend. Op de Eemshavenweg kregen 27 van de 179 gecontroleerde bestuurders een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid op deze weg bedroeg 118 km per uur terwijl 100 km is toegestaan.

Visvliet: verkeerscontrole
Op de Rijksweg N355 bij Visvliet heeft de politie donderdagmiddag in samenwerking met de douane een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 200 personenautos en 16 vrachtwagencombinaties gecontroleerd. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal. Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur van een transportbedrijf uit Raamsdonkveer werd een rijverbod van 8 opgelegd omdat hij tussen woensdagavond en donderdagmorgen onvoldoende rust had genomen. De tachograaf wees uit dat de man een diensttijd van 26 uur achter de rug had. Ook een 24-jarige vrachtwagenchauffeur van een bedrijf uit het Poolse Radenci moest verplicht 8 uur rusten. De man had vanaf donderdagmorgen 09.00 uur tot aan de controle tijd om 15.15 uur onafgebroken gereden. Daarnaast had hij ook het wettelijk vastgestelde aantal diensturen gemaakt. Tegen een automobilist werd proces-verbaal opgemaakt omdat hij met een aanhangwagen achter zijn auto reed terwijl zijn rijbewijs daarvoor niet geldig was.

Winschoten: hennepkwekerij
In de opslagruimte van een voormalige meubelzaak aan de Blijhamsterstraat in Winschoten trof de politie donderdagmiddag een omvangrijke hennepkwekerij aan. Naar aanleiding van stankklachten uit de omgeving werd een onderzoek ingesteld. In de ongeveer 100 vierkante meter grote ruimte werden ruim 900 henneplanten met een straatwaarde van ongeveer 50.000 euro in beslag genomen. Ook werden tientallen assimilatielampen, transformators, filters, pompen, ventilatoren en een afzuigunit door de politie in beslag genomen. Bij het onderzoek kwam tevens vast te staan dat de henneptoppen van nog eens ongeveer 400 planten recentelijk waren geoogst. Het is nog niet bekend wie de eigenaar is van de hennepkwekerij. De politie stelt een nader onderzoek in.

Finsterwolde: man (41) valt door dak
Een 41-jarige man uit het Duitse Wymeer is donderdagmorgen gewond geraakt bij sloopwerkzaamheden aan zijn boerderij aan de Nieuwe Meerlandsweg in Finsterwolde. De man liep over het dak van zijn boerderij toen een dakplaat brak. Hij viel daadoor ongeveer vier meter naar beneden. Het slachtoffer is met arm- en borstletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Stadskanaal: snoeiers gewond
Twee medewerkers van de gemeente Stadskanaal in de leeftijd van 20 en 47 jaar, beiden uit Stadskanaal zijn donderdagmorgen gewond geraakt tijdens snoeiwerkzaamheden aan bomen langs de Poststraat in Stadskanaal. Beide mannen stonden op ladders die deels op het fietspad waren geplaatst. De ladders werden omver gereden door de bestuurder van een snorfiets. Beide mannen kwamen te vallen en moesten met hoofd- respectievelijk rugletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van de snorfiets reed na het ongeval door. Naar zijn identiteit wordt een nader onderzoek ingesteld. Een signalement van de man is bekend. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal, telefoon 0900 8844.

Groningen: baldadige man
In de Oude Boteringestraat heeft de politie afgelopen nacht een 27-jarige Stadjer aangehouden. De man werd door enkele agenten gezien toen hij een aantal malen vuilniszakken over de weg gooide. Na een korte achtervolging werd de man achterhaald. Na in het politiebureau een boete opgelegd gekregen te hebben mocht hij opnieuw proberen zonder schade te veroorzaken naar huis te gaan.

Groningen: mishandeling
In de Peperstraat heeft de politie afgelopen nacht een 26-jarige man uit Surhuisterveen aangehouden. De man had zonder enige aanleiding met een drietal vrienden een 25-jarige man uit Froombosch mishandeld en meerdere malen geschopt en geslagen. De drie mededaders zagen kans te vluchten. De verdachte kon op aanwijzing van het slachtoffer en zijn vader worden opgepakt en ingesloten. Het slachtoffer en ook zijn vader liepen diverse zwellingen aan hoofd, handen en benen op.

Groningen: vernieling cafetaria
In de Oosterstraat heeft de politie vannacht een 19-jarige man uit Groningen mee moeten nemen naar het bureau. De verdachte bleek enkele luikjes van de automatiek te hebben vernield en een nasischijf te hebben weggenomen. Toen agenten de man aanspraken verzette hij zich hevig. Uiteindelijk werd de man toch meegenomen naar het bureau en mede door zijn hevig verzet voor de rest van de nacht ingesloten.

Groningen: greep in kassa
In Hoogezand heeft de politie een 20-jarige man uit die plaats aangehouden na het plegen van een kassaroof bij een garage aan de Osloweg in Groningen. De man was met een andere verdachte bij het garagebedrijf geweest om de huur van een auto af te rekenen. Toen de beide mannen bij het afrekenen geen geld terug kregen deed een van beiden een greep in de kassa van het bedrijf. De aangehouden verdachte wist medewerkers van het garagebedrijf tegen te houden toen zijn maat de zaak uit vluchtte. Hierna stapten beiden in een auto en reden weg. Op aanwijzing van het personeel werd de auto later in Hoogezand aangetroffen. De verdachte kon worden aangehouden. Zijn maatje was niet meer aanwezig. Wel werd een redelijk som geld bij de verdachte aangetroffen. De man is ingesloten.

Groningen: kassaroof
Bij een supermarkt aan de Korreweg probeerde een 33-jarige man uit Groningen gisteren een greep in de kassa te doen. De man wilde bij de kassiere een briefje van vijf wisselen. Toen de medewerkster de kas opende trok de verdachte aan haar haar en deed een greep in de kas. De medewerkster zag echter de kas op tijd te sluiten. De verdachte moest daarop de winkel uitvluchten, maar kon op straat door een getuige worden gegrepen. Hij werd overgedragen aan de politie en de man is ingesloten.

Groningen: proletarisch winkelen
Bij een kledingzaak aan de Grote Markt werden donderdagavond vier vrouwen uit Delfzijl aangehouden. De vier vrouwen bleken bij verschillende winkels met een geprepareerde tas goederen te hebben weggenomen. Bij de kledingzaak werden de verdachten betrapt door beveiligingspersoneel. In enkele tassen zaten allerlei kledingstukken en schoenen die van diefstal afkomstig waren. De vrouwen werden voor het onderzoek ingesloten.

Groningen: bloedproef
Op de Winsumerweg werd een 32-jarige man uit Winsum aangehouden. De man reed al slingerend met zijn auto in de richting van de Beneluxweg. Bij zijn aanhouding werd de man agressief en weigerde mee te werken. De man begon tegen de agenten te schreeuwen en moest geboeid naar het bureau worden gebracht. Daar werd van de man een bloedproef genomen, omdat hij niet in staat was te blazen. De verdachte bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Na verhoor is de man weggestuurd.

Groningen: ingesloten na bedreiging
Een 40-jarige man uit Zwolle werd in de hal van het AZG aangehouden. De man bedreigde daar een beveiligingsmedewerker met de dood. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en weigerde de hal te verlaten. De verdachte is voorlopig ingesloten.

Groningen: vernieling autos
Een 18-jarige Stadjer werd donderdagnacht op de Haddingestraat door enkele taxi chauffeurs aangehouden. De chauffeurs zagen dat de man diverse vernielingen pleegde aan geparkeerde autos. Met name ruitenwissers moesten het ontgelden en diverse wissers werden afgebroken. De verdachte werd aan de politie overgedragen. Na te zijn verhoord werd de man in de loop van de nacht met een proces verbaal weggestuurd.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro p/m)