Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 8-02-2002 Dagelijkse persberichten
stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Alcohol
LELYSTAD Het rijbewijs van een 51-jarige automobilist uit Nuenen is in beslag genomen en de man krijgt proces-verbaal, omdat deze onder invloed reed en daarbij vermoedelijk een aanrijding veroorzaakte. Donderdagavond zagen surveillerende agenten op de Visarendreef een auto met pech staan. De agenten wilden de automobilist helpen. Bij het aanspreken van de man, roken zij alcohol. In de buurt van de auto zagen de agenten dat een verkeersbord op de grond lag. Op het politiebureau blies de verdachte 650 ug/l (1,48 promille). Met een rijverbod van 7 uur is hij heengezonden.

Branden
ALMERE Donderdagnacht brandde een schuur bij een woning op de Groevenbeekstraat af. De bewoners begonnen zelf met blussen. De politie en brandweer kwamen ter plaatse. De brand is nageblust. De oorzaak van de brand is niet bekend.

BIDDINGHUIZEN Een ongebruikt pand op de Strandweg brandde vrijdagochtend af. De brandweer bluste de brand. Omdat er asbest in het pand verwerkt is, wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om dit op te ruimen. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Aanrijding
ALMERE Twee automobilisten raakten donderdagavond gewond door een botsing op de Buitenring. De twee autos botsten tegen elkaar toen de 25-jarige bestuurster uit Almere die op de Bosranddreef reed, vermoedelijk de auto van de 45-jarige man uit Follega op de Buitenring over het hoofd zag. De brandweer bevrijdde beide bestuurders uit hun auto. Zij zijn met nekletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Een bergingsbedrijf sleept de voertuigen weg.

Ruzie
ALMERE Donderdagavond greep de politie in bij onrust tussen twee groepen jongeren op het Busplein. Een hondengeleider sprak de jongeren aan op hun gedrag. Deze reageerden aggressief. Samen met een politiehond dreef de agent de jongeren uiteen. Vermoedelijk ging het om een langer lopende ruzie tussen de twee groepen.