Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-02-2002 Persberichten district Eemland noord, 10.30 uur

Brandstichting

SOEST In de Beetzlaan is donderdagavond rond 22.15 uur brand uitgebroken bij een pand. De brandweer kon de brand redelijk snel blussen. Wel was er grote rookontwikkeling. Een eerste onderzoek wees uit dat er vermoedelijk brand gesticht is tussen een woning en een bedrijfspand in.

De bewoners van de woning moesten voor de nacht elders onderdak zoeken. Aan hun woning was rook en roetschade ontstaan. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en de mogelijke daders. De schade is nog niet bekend.

Alcoholcontroles

EEMLAND NOORD Op verschillende plaatsen in het district zijn in de nacht van donderdag op vrijdag alcoholcontroles uitgevoerd. Op de Wakkerendijk in Eemnes werd tussen 22.00 en 00.30 uur gecontroleerd. In totaal moesten 45 bestuurders een blaastest ondergaan. Een bestuurderpersoon had teveel gedronken.

Deze 39-jarige automobilist uit Naarden zat achter het stuur met 1,25 promille alcohol in zijn lichaam. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek ook nog en boete voor hem open te staan ter waarde van 93 Euro. De man heeft de boete betaald en kreeg tevens een proces verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Op de Birkstraat in Soest werd om 00.45 uur een 19-jarige vrouw uit Soest aangehouden omdat zij met een slok op achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek de vrouw 1,25 promille alcohol in haar bloed te hebben. Zij kreeg een rijverbod van vijf uur. Tevens is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.