Provincie Zuid-Holland

Provincie en gemeenten samen aan de slag

8-02-2002
Aftrap Actieprogramma Sociaal Beleid
Provincie en gemeenten samen aan de slag

Op 7 februari gaven de bestuurders van de Rijn- en Gouwestreek samen met de gedeputeerde Edit Hallensleben van de provincie Zuid-Holland de aftrap voor een actieprogramma regionaal sociaal beleid. Het actieprogramma is een vervolg op de regionale sociale agenda die de gemeenten Alphen a/d Rijn, Gouda, de overige Rijnstreek- en Midden-Hollandgemeenten hebben opgesteld over een structurele gezamenlijke aanpak van sociale problemen. In de sociale agenda is gekozen voor de thema's leefbaarheid, vrijwilligerswerk en diversiteit.

De Rijnstreekgemeenten gaan de leefbaarheid versterken in de zgn. kleine kernen. Ze starten met een gesprekronde waarin burgers de gelegenheid krijgen hun wensen op tafel te leggen. Alphen aan de Rijn zal het bestaande vrijwilligerssteunpunt verder uitbouwen en zal nadrukkelijk helpen de regionale functie te ontwikkelen. Gouda en de ISMH gemeenten pakken het vraagstuk van diversiteit op. In Gouda en Waddinxveen zal via een sneeuwbal methode het minderhedenbeleid worden herijkt en in de ISMH gemeenten Schoonhoven en Moordrecht wordt gericht gewerkt aan het versterken van de participatie van minderheden in wijken.

Het regionale actieprogramma wordt ondersteund met een structurele financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland. In de toekomst zullen andere sociale thema's opgepakt worden om in een regionaal samenwerkingsverband uit te voeren. Het actieprogramma behelst plannen tot meerjarige samenwerking op sociaal gebied met keuze voor een aantal nader te bepalen thema's en afspraken over uitwerking en vervolg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dustin Schouten of Mieke Kirkels van de afdeling communicatie, telefoon 070 441 75 31/6524.