Ingezonden persbericht



Imation toont diverse opslagoplossingen tijdens CeBIT 2002
* Imation ook dit jaar sponsor van het Jordan-Honda Formule 1-team
* Eindgebruikers: DataPlay en 32X CD-R

* Netwerkomgevingen: Travan 40 en LiSA (online Labeling & Initialization-diensten)
Schiphol-Rijk (Nederland), 8 februari 2002 - Van 13 tot 20 maart 2002 toont Imation haar nieuwe data-opslagproducten op de CeBIT in Hannover, hal 21, stand B9. Imation is een van de grootste fabrikanten ter wereld van veelzijdig inzetbare, verwisselbare data-opslagproducten voor nagenoeg elke toepassing.

Imation en Formule 1
Imation en het Jordan-Honda Formule 1-team zetten hun geslaagde samenwerking ook in 2002 voort. De overeenkomst daartoe is door David G. Ferraresi, directeur Imation Europa en Eddie Jordan, CEO van Jordan Grand Prix, ondertekend. De sponsoring is een belangrijk onderdeel van de Europese marketing- en communicatiestrategie van Imation's Data Storage and Information Management-divisie. In de ontwerpfase van een auto worden enorme hoeveelheden gegevens gegeneerd. Jordan maakt gebruik van diverse opslagsystemen en media om de gegevens te bewaren. In het hoofdkantoor van Jordan, Silverstone en in de Brackley-windtunnel, wordt de Imation DLT IV gebruikt voor de dataopslag. Meetgegevens van de auto worden opgeslagen op een Imation SuperDisk 120 MB diskette en vervolgens op een Imation Travan NS 20 voor verwerking en back-up. CD-R en andere optische producten uit Imation's productreeks worden gebruikt voor commerciële toepassingen en om data op te slaan die worden verzameld in het ontwerp- en fabricageproces (CAD/CAM).

DataPlay - klein en snel
Imation kijkt vooruit met het nieuwste data-opslag medium, Imation DataPlay: het betaalbare, digitale miniatuur opslagmedium, ter grootte van ongeveer een euro(munt). Op de Imation-stand tonen ook diverse fabrikanten producten die geschikt zijn voor de DataPlay-technologie. De Imation DataPlay biedt gebruikers de gelegenheid tot 500MB aan digitale (multimedia-)bestanden zoals muziek, boeken, spellen en computerbestanden te kopiëren naar een enkel schijfje en af te spelen op DataPlay-apparaten, zoals digitale muziekspelers, elektronische boeken, spelcomputers of digitale camera's. Het medium heeft een geschatte archieflevensduur van honderd jaar. Imation is de eerste fabrikant van zowel blanco als voorbespeelde digitale DataPlay-media en tevens wereldwijde distributiepartner. Producten zijn medio 2002 verkrijgbaar.

CD-R 32x - snel en kleurig
Imation toont ook de nieuwe Imation 32X CD-R media, een CD-Recordable die is ontwikkeld voor de volgende generatie hoge snelheid CD-R en CD-RW drives. De eenmalig beschrijfbare CD is verkrijgbaar in zilver, zwart en vijf Neon-kleuren en biedt een opslagcapaciteit van 700MB aan data of 80 minuten aan audiobestanden. De werkelijke overdrachtsnelheid van de nieuwe generatie CD-R drives is afhankelijk van vele factoren, zoals de buffercapaciteit, bestandsstructuur en prestatie van het computersysteem. De maximale overdrachtsnelheid van een 32x CD-R media is 4,8 MB/s, wat niet zoveel verschilt van harde schijven. Het is mogelijk 700MB aan data op een CD-R te schrijven in minder dan 2,5 minuut. Er rekening mee houdend dat een CD-schrijver ook een inleiding- en afsluitingspoor moet maken, kan een hele CD-R in minder dan vier minuten worden opgenomen.

Imation's nieuwe productreeks van kleine formaat optische media bevat ook de mini (80mm) CD-R. De onlangs geïntroduceerde mini (80mm) CD-R's kunnen 185MB aan digitale informatie opslaan of zes uur aan gecomprimeerde audiobestanden, ideaal voor toepassingen zoals video, audio, foto's, PowerPoint-presentaties en persoonlijke Web-sites.

Travan - steeds groeiende
De Travan-tape technologie is ontwikkeld voor gebruik in compacte 3,5 inch-drives en dito tape cartridges, waarin het groeipad naar steeds grotere opslagcapaciteit en overdrachtsnelheden is vastgelegd. De nieuwe generatie Travan 40 media en -drives wordt ontwikkeld om een opslagcapaciteit te bieden van 40GB cartridge (bij een compressie van 1:2). De transfersnelheid is standaard 2 MB/s. Seagate Removable Storage Solutions en Imation maakten onlangs hun technologische toekomstplannen bekend.

De Travan compatibele drives kunnen achterwaarts gelezen worden met de NS20 technologie. Interne Travan-drives hebben een ATAPI-interface en de externe een USB 2.0 connectie. Seagate Travan 40 tapedrive producten zijn compatibel met Windows 95/98/NTWS/2000 professional/Millennium/XP, Windows NT/2000 Server, Novell Net 3/4/5/6/, SCO UNIX en Linux. Tijdens CeBIT worden meer gegevens over de beschikbaarheid bekend gemaakt.

LiSA - voegt waarde toe aan beheer van netwerk en datacentra Voor managers van datacentra en netwerkbeheerders die grote aantallen magnetische tape cartridges of andere verwisselbare opslagmedia beheren, heeft Imation de zogeheten Labeling & Initialization service (L&I) ontwikkeld. Deze dienst levert opslagproducten die geheel gereed zijn om direct te gebruiken doordat ze geïnitaliseerd zijn en voorzien van een label. Imation breidt deze L&I-dienst uit met een unieke, on-line toegankelijke database, met de naam LiSA. Gebruikers kunnen met behulp van een interactief, schermmenu, de juiste producten en diensten kiezen, zodat een op maat gemaakte oplossing wordt geboden.

Imation biedt specifieke labeling en initializing diensten voor ½ inch tape cartridges, 5 ¼ inch data cartridges en andere mediaformaten. Toegepaste labels kunnen alle alfanumerieke tekens bevatten en zijn ook bekend als volume-serialized (VOL-SER)-, tri-optic-, of barcodelabels. Labels zonder streepcode zijn ook verkrijgbaar. Cartridges worden in de beginstand klaargezet door ze in drives te doen en het serienummer van de label op de tape te plaatsen. Een koptekst wordt aangemaakt die de opgeslagen gegevens van de cartridge identificeert.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten ten behoeve van informatieverwerking. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en databeheer. De omzet uit normale bedrijfsvoering van Imation bedroeg in het jaar 2001 bijna 1,2 miljard dollar. In december 2001 had Imation wereldwijd 3400 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com
Imation International B.V.
(Data Storage & Information Management Division)
Peter Klinckenberg
00 31 (20) 654 21 56
pjklinckenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Certain information contained in this news release which does not relate to historical financial information may be deemed to constitute forward-looking statements within the meaning of the United States' Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such statements are subject to certain risks and uncertainties that could cause the Company's actual results in the future to differ materially from its historical results and those presently anticipated or projected. Additional information regarding these risk factors is set forth in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission and available through www.imation.com.