Gemeente Hilversum

Keywords:

Laat uw stem horen

Op 6 maart is de gemeenteraadverkiezing. U kiest dan, samen met alle andere inwoners van Hilversum, een gemeenteraad die de komende vier jaar onze stad gaat besturen. De gemeenteraad neemt besluiten over onderwerpen in Hilversum die ú als inwoner van deze gemeente raken: de veiligheid, de cultuur, het groen, parkeren, recreatie, het onderwijs en nog veel meer andere zaken. Reden voldoende om uw stem op 6 maar te laten horen.

In de periode van 15 tot 19 februari 2002 krijgen alle kiesgerechtigde inwoners van de gemeente Hilversum een oproepingskaart voor de gemeenteraadsverkiezing in de brievenbus. Leest u goed de informatie die u tezamen met deze oproepingskaart ontvangt, zodat u uw stem op 6 maart niet verloren hoeft te laten gaan. Drie maatregelen om u in de gelegenheid te stellen uw stem uit te brengen:


- Op de oproepkaart staat in welk stembureau u kunt stemmen. De stembureaus zijn op 6 maart geopend van 7.30 uur tot 21.00 uur. Dat is langer dan bij vorige verkiezingen.


- U wilt liever op een ander stembureau stemmen? Dat kan met een kiezerspas. Met een kiezerspas kunt u in elk ander stembureau terecht. U moet dit wel aanvragen bij de gemeente. Dan kan op twee manieren. Schriftelijk tot uiterlijk 20 februari 2002. Bij de afdeling Burgerzaken zijn aanvraagformulieren verkrijgbaar. Hier kunt u tot 1 maart ook mondeling verzoeken om uw oproepingskaart om te zetten in een kiezerspas.


- U wilt een ander laten stemmen? Dan kan met een volmacht. Als u op 6 maart niet zelf kunt gaan stemmen, kunt u een ander dit voor u laten doen door hem of haar een volmacht te geven. Als deze persoon bij hetzelfde stembureau gaat stemmen als op uw oproepingskaart staat, vult u de achterkant van uw kaart in en geeft u deze ingevulde kaart mee. Wilt u iemand voor u laten stemmen die in een ander stemdistrict woont, dan moet u dit voor 20 februari bij de gemeente aanvragen. Bij Burgerzaken zijn aanvraagformulieren beschikbaar.

Oproepkaart kwijt

Bent u uw oproepingskaart kwijt? Dan kunt u zich op de dag van de verkiezing met een geldig legitimatiebewijs (reisdocument of rijbewijs) melden bij het stembureau in het district waar u bent ingeschreven. Hier krijgt u een duplicaat van de oproepingskaart, waarna u kunt stemmen. Dit kan niet als aan u een kiezerspas is uitgereikt of als u een ander heeft gemachtigd om te stemmen.

6 februari 2002