Ingezonden persbericht



*** PERSBERICHT***

Soesterberg,

8 februari 2002

Recordbezoek voor dokterdokter.nl

Ruim een jaar na de start mag het medische internetportaal www.dokterdokter.nl zich verheugen in een record aan sitebezoek.

In de afgelopen maand alleen al zijn meer dan 1 miljoen pagina s met informatie over gezondheid en ziekte geraadpleegd. Bovendien wordt het portaal meer en meer als ondersteunend middel ervaren door Nederlandse huisartsenpraktijken. Omdat dokterdokter.nl gebaseerd is op standaarden en werkafspraken binnen de medische beroepsgroep, verwijzen steeds meer huisartsen en hun assistenten naar de betrouwbare en toepasbare informatie van dokterdokter.nl.

Wereldwijd wordt het internet massaal bezocht door mensen die op zoek zijn naar informatie over klachten en kwalen. In Nederland is dit niet anders: uit consumentenonderzoek onder internetgebruikers blijkt dat deze het web het meest gebruiken op zoek naar gezondheids-informatie .

Begin 2001 is de website www.dokterdokter.nl begonnen met het samenstellen van up-to-date informatie voor leken. Een groeiend aantal van ruim 80 huisartsen, medisch specialisten en andere zorgverleners is sinds 2000 verantwoordelijk voor de betrouwbare informatie van dokterdokter.nl.

De informatie wordt gebaseerd - op onder meer - de werkafspraken en medische standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap en medisch wetenschappelijke verenigingen in Nederland.

Op de website van dokterdokter.nl is het mogelijk om voor alle meest voorkomende klachten en aandoeningen in de huisartsenpraktijk recente informatie op te vragen. Daarbij wordt ingegaan op vragen als: wat is het? , wat kunt u er zelf aan doen? , moet u naar de huisarts? en (zo ja) wat kunt u van uw arts verwachten . Voor een groot aantal klachten biedt dokterdokter.nl een intelligent interactief vraagsysteem dat de bezoeker zo gericht mogelijk van antwoorden en informatie voorziet. Deze Informatie Op Maat geeft niet alleen inzicht in de ernst van een klacht maar biedt ook gerichte handvatten voor zelfzorg en preventie.

Sinds 1 januari 2001 werden méér dan 880 duizend bezoeken aan de site gebracht. Daarnaast blijkt dat de bezoekers zo n 8 minuten op de site verblijven. In 2002 zal dokterdokter.nl haar informatie blijven uitbreiden waarbij speciale aandacht zal worden besteed aan vragen over behandelingen in het ziekenhuis, werking van geneesmiddelen, en gezondheidsvraagstukken op het werk (arbo-geneeskunde). TNO verwacht binnen enkele maanden dokterdokter.nl als eerste gezondheidsportaal in Europa van een kwaliteitscertificaat te voorzien.


***eind persbericht***