Ingezonden persbericht


Slank TFT-beeldscherm is speciaal geschikt voor multi-monitor gebruik

Samsung introduceert SlimLine SyncMasters met hoogwaardige eigenschappen

Rijswijk, 7 februari 2002 - Met de introductie van de SyncMaster 181T en 191T TFT-monitoren van respectievelijk 18.1 en 19 inch geeft Samsung nieuwe inhoud aan begrippen als functionaliteit, productiviteit en elegantie. Anders dan gebruikelijk zijn deze twee nieuwe SlimLine monitoren rondom de panels voorzien van een uiterst smalle rand van 18,6 mm. Dit betekent dat bij multi-monitorgebruik de onderlinge afstand van naast of boven elkaar geplaatste panels slechts 37,2 mm bedraagt. Bij toepassing van meerdere (gelinkte) SyncMasters 181T of 191T in, bijvoorbeeld, veeleisende medische, financiële en callcenter-omgevingen, waar elke cm2 werkruimte telt, verhoogt die functionaliteit de productiviteit aanzienlijk.
De elegante uitstraling van deze monitoren versterkt ook de kwaliteit van kantooromgevingen, want de 'footprint' bedraagt maar 208,4 mm (diepte) bij maximaal 450,5 mm (hoogte). Samsung heeft bij de SyncMaster 181T monitor de ruimtesparende eigenschap ook doorgetrokken naar voorzieningen als de voeding. De bekende, zware externe voedingsadapter schittert namelijk door afwezigheid. Er wordt slechts gebruik gemaakt van een dunne voedingskabel. De monitorvoet maakt het mogelijk de monitorstand moeiteloos naar individuele wens aan te passen, ook in de hoogte. De monitor kan desgewenst in 'landscape' of in 'portrait' worden gebruikt. Hierdoor kunnen ook web-pagina's geheel worden bekeken. Behalve op de monitorvoet, kan de SyncMaster 181T/191T op een beweegbare monitorarm worden bevestigd of opgehangen, conform VESA-standaarden.

De aandacht die is besteed aan vormgeving, ergonomie en gebruiksgemak keert ook terug op het technisch uitrustingsniveau en in een hoge kwaliteit van beeldweergave (resolutie 1280 x 1024 SXGA). Daaraan dankt de SyncMaster 181T/191T mede speciale certificeringen voor hoogwaardig medisch gebruik in multi-monitor toepassingen (CAN/CSA, UL, NEMKO, FCC en IEC).
Voor verantwoord energieverbruik en optimale prestaties past Samsung technieken toe onder de naam 'Powerful Performance Under Minimum Power' (PPUMP). Onderdeel daarvan vormen verbeterde voorzieningen voor helderheid (HiLight), een hogere contrastratio (HiContrast) en een 170° horizontale en verticale kijkhoek (WorldWideView). De SyncMaster 181T/191T monitoren hebben in de gebruiksstand een stroomverbruik van minder dan 40 watt. In de Power Saving-stand wordt ongeveer 3 watt verbruikt, terwijl er niets wordt gebruikt als de monitor via de mechanische schakelaar wordt uitgezet. Beide monitoren beschikken over een dual interface, met een D-sub voor de aansluiting analoge videosignalen en DVI-D voor digitale videosignalen.

De SlimLine SyncMaster 181T is vanaf nu beschikbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt ¤ 1.738 De SyncMaster 191T is vanaf maart beschikbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt ¤ 2.291 Beiden zijn leverbaar in de kleuren zilver, zwart en ivoor.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is met 64.000 medewerkers gevestigd in 47 landen en behaalde over 2001 een totale omzet van ¤ 28 miljard. Wereldwijd is Samsung de grootste fabrikant van geheugenchips, TFT-LCD-schermen, mobiele telefoons, monitoren en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network and Digital Appliance Network Business. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl



Ingezonden persbericht