Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-02-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.30 u) Vrijdag, 8 februari 2002

District Heerlen

Heerlen; verkrachter aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagavond in zijn woning in Heerlen een 26-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting. De Heerlenaar wordt ervan verdacht afgelopen zondagmorgen in een parkje tussen de Breukerweg en de Zeswegenlaan in Heerlen een 18-jarige jongevrouw uit Heerlen te hebben verkracht. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie heeft diens fiets (mountainbike) inbeslaggenomen. De politie kwam de verdachte op het spoor bij het ingestelde onderzoek. Bij dat onderzoek kwam de Heerlenaar als verdachte in beeld. Hij heeft de verkrachting inmiddels bekend. De politie stelt verder onderzoek in, ook of de verdachte mogelijk voor meer delicten in aanmerking komt. Afgelopen zondagmorgen kreeg de politie een melding van een verkrachting. Een 18-jarige jongevrouw uit Heerlen werd die zondagmorgen, tussen 11.00 en 12.00 uur in het parkje, gelegen tussen de Breukerweg en de Zeswegenlaan in Heerlen door een man op een groene mountainbike aangesproken en bedreigd. Vervolgens werd het slachtoffer verkracht waarna de verkrachter met zijn groene mountainbike is vertrokken.

Heerlen; kopstoot
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag op het NS-station in Heerlen een 49-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die wordt ervan verdacht op het perron de conducteur van een trein een zogenaamde kopstoot te hebben gegeven. De verdachte, die de politie aanvankelijk een valse naam opgaf, werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte verklaarde bij de politie dat hij geen treinkaartje had, daarvoor ook geen geld bij zich had en van de conducteur zonder geldig plaatsbewijs dan ook niet mee kon reizen. Daarop gaf hij de conducteur een kopstoot. De NS-conducteur heeft daarvan bij de politie aangifte gedaan en de politie maakt proces-verbaal op tegen de Maastrichtenaar terzake mishandeling, maar ook wegens het opgeven van een valse naam.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Afgelopen donderdagavond kreeg de politie een melding van een kleine aanrijding aan het Koutenveld in Brunssum. Bleek dat op een parkeerplaats aldaar een 56-jarige bestuurster van een auto Brunssum bij het achteruit rijden met haar auto tegen andere auto was gebotst. De gewaarschuwde politie die terplaatse kwam kreeg aanwijzingen dat de Brunssumse vrouw onder invloed haar auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw ruim vier maal zoveel alcohol in haar bloed had (ruim 2,3 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.