Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Motie in verband met windmolens in zee voor de Belgische Kust Brugge, 8/2/2002
De Provincieraad van West-Vlaanderen vraagt aan de federale regering en aan de Vlaamse regering, voor zover zij ter zake bevoegd zijn, bij beslissing omtrent de aanvragen voor het bouwen van windturbineparken in de Noordzee rekening te houden met de volgende bekommernissen:


- Het is onnodig om zowel voor de Vlaamse als voor de Nederlandse kust een proefproject op te starten. Daarom dringt de West-Vlaamse Provincieraad erop aan dat, door toedoen aan de regering, de private investeerders zich aansluiten bij het Nederlandse demonstratieproject.


- Het uitgebreide monitoringprogramma bij de proefopstelling moet een antwoord geven over de effecten op de visserij, de avifauna en mariene fauna waardoor de ingediende projecten zouden kunnen bijgestuurd worden.


- De Provincieraad vraagt eveneens keiharde garanties voor de veiligheid van de scheepsvaart ten einde scheepsongevallen met desastreuze gevolgen te voorkomen.

De Provincieraad vraagt daarenboven de visuele impact van een windmolenpark zoveel als mogelijk te beperken ten einde de openheid van de zee mogelijk te bewaren.