Novem

Alle informatie over energielabels en subsidies op apparaten en verlichting online

De internetsite www.energielabel.nl biedt informatie over en lijsten van producten (apparaten als witgoed, verlichting, consumentenelektronica en kantoorapparatuur), energielabels (witgoedlabel, GEEA label, Energy Star label, ECO-label) en energiepremies (apparaten). Het doel van de site is om alle energiegerelateerde informatie van apparaten te ontsluiten teneinde consumenten in de gelegenheid te stellen apparaten op die aspecten te selecteren, sorteren en uiteindelijk met elkaar te vergelijken.

Behalve voor consumenten is de site ook nuttig voor de detailhandel. Fabrikanten bezoeken de site om te checken of de door hen aangeboden producten vermeld staan. Energiebedrijven zijn eveneens frequente bezoekers, omdat zij in het kader van de uitvoering van de Energie Premie Regeling (EPR) van de rijksoverheid in de database nakijken welke specifieke producten (individuele merken en typenummers) voor energiepremie in aanmerking komen.

Novem is er sterk in geïnteresseerd welke partijen de website bezoeken, hoe vaak dit gebeurt en welke pagina's daarbij vooral in de belangstelling staan.

Op dit moment worden de eerste aanzetten gemaakt voor wenselijk geachte toekomstige wijzigingen c.q. uitbreidingen zoals een gebruiksvriendelijker navigatie door de site alsmede onderzoek naar de wenselijkheid van het door fabrikanten / importeurs zelf invoeren en wijzigen van gegevens in de database.

Uitvoeringswijze

De site is een initiatief van Novem. Onderhoud en beheer van de site en met name de database zijn in handen van De Jonge Milieu Advies, gevestigd aan de Utrechtseweg 9 te Zeist.

Het is van groot belang de gegevens juist, volledig en up-to-date te houden, waarbij De Jonge Milieu Advies als het centrale ingangspunt geldt voor fabrikanten / importeurs om hun producten voor opname in de database aan te melden en voor alle overige geïnteresseerden in de website en achterliggende database. Daartoe zijn onlangs een apart emailadres en een afzonderlijke telefoonlijn tot stand gebracht.

Meer informatie: Annemie Loozen, telefoon 046 4202282