Gemeente Dinxperlo


Gemeentelijke zelfstandigheid van Dinxperlo.

Via de media heeft u ongetwijfeld de ontwikkelingen gevolgd met betrekking tot de gemeentelijke herindeling in De Achterhoek. Enige informatie over de laatste stand van zaken. Op maandag, 14 januari 2002 hebben de woordvoerder van diverse politieke partijen in de Provinciale Staten een hoorzitting gehouden in Doetinchem.

Onze burgemeester heeft tijdens de hoorzitting het gemeentelijk standpunt nog eens helder en duidelijk verwoord. De bekende unieke en bijzonder positie van "ons" Dinxperlo werd naar voren gebracht, waarbij aan het slot werd betoogd, dat - indien de provincie de inspraak, de vrijwilligheid en het bottum-up-karakter hoog in het vaandel heeft staan - de provincie de mening van onze bevolking serieus moet nemen. De heren Rijks en Hoven als vertegenwoordigers van het Burgercomité hebben vanuit hun eigen optiek gepleit voor het behoud van de zelfstandigheid van Dinxperlo. In het kader van het "lobbyen" hebben de drie fractievoorzitters uit onze gemeenteraad, de heren Wossink (CDA), Roerdink (Gemeentebelangen) en Angenent (Partij van de Arbeid), gezamenlijk de drie grote partijen uit Provinciale Staten bezocht.

Ook tijdens deze bezoeken is weer gepleit voor behoud van de zelfstandigheid van "ons" Dinxperlo. Woensdag, 23 januari jl. heeft de commissie algemene zaken uit Provinciale Staten een advies uitgebracht over het herindelings-standpunt van het college van gedeputeerde staten van Gelderland. De adviezen/meningen waren zeer divers. Op dit moment mogen wij concluderen, dat in ieder geval haast alle fracties veel aandacht hebben gegeven aan de bijzondere positie van Dinxperlo. Vier fracties gaven steun aan het verzoek van het gemeentebestuur van Dinxperlo tot behoud van zijn zelfstandigheid! Wanneer bij wijze van spreken "de koppen" worden geteld dan betekent dit helaas nog geen meerderheid in de Provinciale Staten.

De komende weken beraadt het college van burgemeester en wethouders zich in overleg met de fractievoorzitters nog over nadere stappen.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Gemeente Dinxperlo
Raadhuisstraat 8 , 7091 CK Dinxperlo
Tel: (0315) 659500
Fax: (0315) 654191
Internet: gemeente@dinxperlo.nl