Ingezonden persbericht


AVAYA BREIDT VPN-PORTFOLIO VERDER UIT MET BEVEILIGING VOOR BREEDBAND DSL- EN

KABELVERBINDINGEN

TER PUBLICATIE: 8 februari 2002

Nieuwegein - Avaya, Inc. (NYSE: AV), wereldwijd leverancier van spraak- en datanetwerken voor de zakelijke markt, heeft haar portfolio van Virtual Private Network-producten (VPN) verder uitgebreid om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar kosteneffectieve en veilige oplossingen voor mobiele of geografisch verspreide medewerkers.

Het portfolio is uitgebreid met twee nieuwe gateways, de Avaya Virtual Private Network Service Unit (VSU)-5 en de Avaya VSU-10000. Beide zijn gericht op bedrijven die een veilige VPN-verbinding tussen het bedrijf en kleine vestigingen of thuiswerkers mogelijk willen maken via Digital Subscriber Line (DSL) of kabel. De gateways zijn in staat geconvergeerde content zoals Voice-over VPN (VoVPN) te verwerken, zijn makkelijk toe te passen en vragen weinig beheer. Ze zijn daardoor inzetbaar zowel voor bedrijven met een klein aantal vestigingen, als voor grote, gedistribueerde netwerken.

De nieuwe VSU's maken deel uit van de volledige suite van VPN- en beveiligingsproducten van Avaya, die bedoeld is om bedrijven van elke omvang te helpen bij het benutten van de zakelijke voordelen van internet, zoals toegang op elke plek en op elk tijdstip tegen lage kosten. De VPN-oplossingen beschermen bedrijfsnetwerken tegen aanvallen van hackers en tegen inbreuken op de vertrouwelijkheid en integriteit van zakelijke communicatie via gedeelde IP-datanetwerken.

De VSU-5 is uniek in het MKB-marktsegment doordat het hoogwaardige IP-spraakdiensten via breedbandnetwerken naar kleine bedrijven of thuiswerkplekken mogelijk maakt. Daardoor beschikken medewerkers op die plekken nu ook over dezelfde diensten als op kantoor.

De VSU-10000 is een hoge snelheid, hoge capaciteit gateway voor het samenvoegen van VPN-tunnels. Met de VSU-10000 kan een grote groep mobiele werkers of telewerkers ondersteund worden, waarbij deze groepen gebruikmaken van VPNremote client-software of een kleine VSU-5 gateway. De VSU-10000 komt tegemoet aan de strenge beveiligingseisen van gigabitnetwerken doordat het VPN-prestaties van maximaal 400 megabits per seconde levert en tot 10.000 gelijktijdige VPN-sessies ondersteunt.

"Veilige, convergente oplossingen worden voor bedrijven een onderscheidende factor nu de scheidslijn tussen spraak- en datacommunicatie-infrastructuren steeds verder verdwijnt", zegt Gerard Otterspeer, BusinessPartner Marketing Manager bij Avaya. "Bedrijven willen ervan overtuigd zijn dat hun telefonische communicatie veilig verloopt, dat ze hun e-mail- en voicemailberichten kunnen beveiligen en dat hun draadloze netwerken binnen en buiten het gebouw veilig zijn. De VPN-oplossingen van Avaya zijn schaalbaar, interoperabel en makkelijk in te zetten, waardoor ze zich bij uitstek lenen voor elke kantooromgeving."

Avaya introduceert tevens de Avaya VPNremote 4.0 client-software, een desktop-applicatie voor Windows-systemen, die eindgebruikers en beheerders makkelijke en veilige toegang op afstand biedt. De software wordt gratis geleverd aan bedrijven en service providers die VSU gateways aanschaffen. VPNremote 4.0 ondersteunt onder meer applicaties voor VoVPN. Gebruikers kunnen daarmee hun zakelijke telefoontoestel doorschakelen naar een laptop en met behulp van bijvoorbeeld Avaya IP Softphone-software op deze laptop bereikbaar blijven. Deze client-software is ook te gebruiken in combinatie met het draadloze LAN-portfolio van Avaya of met draadloze desktops die voldoen aan de 802.11-standaard. VPNremote is eenvoudig zelf door de gebruiker te installeren.

De VSU-5, VSU-10000, de bestaande VSU-modellen en VPNremote zijn volledig interoperabel en worden volledig ondersteund door VPNmanager, een op beleidsregels gebaseerd platform waarmee beheerders alle configuraties en beleidsinformatie centraal kunnen beheren en distribueren via het gehele netwerk. De VPN gateways van Avaya zijn gebaseerd op de standaarden van de International Computer Security Association voor interoperabiliteit en werden als beste getest door Miercom. De resultaten van deze test werden gepubliceerd in Business Communications Review van november 2001.

De VSU-5 stelt bedrijven en service providers in staat om VPN-beveiliging te bieden aan kleine kantoren en thuiswerkplekken met breedbandverbindingen, waaronder DSL-links en kabelmodems. De VSU-5 transporteert convergente IP content veilig via openbare IP-netwerken. Zo kan bijvoorbeeld een contact center met geografisch verspreide medewerkers de VSU-5 inzetten voor spraak- en datadiensten. De VSU-5 biedt een intuïtieve webinterface voor makkelijke ingebruikneming en probleemoplossing. De unit zal in maart 2002 wereldwijd beschikbaar zijn via de geauthoriseerde Avaya BusinessPartners.

De VSU-10000 stelt grote bedrijven en service providers in staat grote aantallen VPN-sessies op afstand of site-to-site te ondersteunen. De unit kan maximaal 10000 gebruikers tegelijkertijd aan het VPN verbinden. Verder voorziet de unit in hoge prestaties en ingebouwde redundantie. Daarmee kunnen bedrijven, Application Service Providers en service providers die VPN-diensten leveren, een sterk schaalbare en hoogbeschikbare VPN-dienst aan klanten bieden. De VSU-10000 is vanaf februari 2002 wereldwijd beschikbaar via de geauthoriseerde Avaya BusinessParters.

Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de Fortune 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

###