Ingezonden persbericht

"BETER BODEGRAVEN"

P E R S B E R I C H T

De fractievoorzitter Jaap Arens van de lokale partij "Beter Bodegraven" wil snel duidelijkheid van het college van B&W van Bodegraven.

In de loop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart aanstaande is nu voor de tweede keer door de Gemeente én op kosten van de Gemeente reclame gemaakt voor een politieke partij die deelneemt aan deze verkiezingen.

De eerste keer werd op de Gemeentepagina van het Bodegraafs Nieuwsblad een advertentie/mededeling gedaan dat een van de coalitiepartijen de VVD in het kader van de verkiezingen een bijeenkomst zou houden in het Evertshuis. Na vragen van Jaap Arens heeft de burgemeester erkend dat sprake was van een fout. Het zou nimmer meer zou gebeuren.

Nu blijkt evenwel dat in datzelfde weekblad van afgelopen week wederom op de gemeentelijke pagina een soortgelijke advertentie/mededeling is opgenomen. Nu ten behoeve van een andere coalitiepartij de CDA. Hierin wordt kondt gedaan dat in het kader van de komende verkiezingen een intervieuw gehouden wordt met Koos Karssen de huidige wethouder van het CDA in het college van B&W.

Jaap Arens meent dat hier geen sprake meer kan zijn van een vergissing. "Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen". Of de Gemeente wel? Jaap Arens is van mening dat hier bewust het CDA wordt voorgetrokken. De Gemeente is namelijk in deze kwestie nog verder gegaan. Om ruchtbaarheid te geven aan dit interview bij de lokale radio Studio 15 stuurt de Gemeente zelfs ook nog persberichten rond. Dit hoort niet de Gemeente te doen maar het CDA zelf!

Jaap Arens vraagt zich af of de Gemeente partij in deze verkiezingen. De conclusie die ik nu trek op grond van de voorliggende feiten is dat de Gemeente partijdig is. Willens en wetens verleent zij steun aan een van de zittende partijen. Of is de invloed van het CDA zodanig dat zij de Gemeente buiten haar wil om voor haar karretje laat spannen?

Dit is voor Jaap Arens en zijn partij onacceptabel. Kort geleden heeft de Raad de "Nota Integriteit" aangenomen. Het lijkt wel dat bij de eerste beste test de Gemeente door het ijs is gezakt! Dit is een schoolvoorbeeld van belangenverstengeling. Jammer. Jaap Arens geeft aan dat de implementatie van deze Nota nog niet geleid heeft tot een cultuurverandering binnen het Gemeentehuis. Een reden temeer om de kiezer bij de komende verkiezingen te vragen of niet een " frisse wind" door bestuurlijk Bodegraven moet gaan waaien.

Bodegraven, 8 februari 2002
Jaap

secretariaat:
J. Boom
Vossestaart 2
2411 ML Bodegraven
RABO rek. : 39.88.14.325
E-mail : info@beterbodegraven.nl
jaap.arens@planet.nl Url : www.beterbodegraven.nl