Ingezonden persbericht

Nieuwe 18-inch LCD-monitor vlaggenschip van NEC-Mitsubishi

NEC-Mitsubishi presenteert unieke 18-inch LCD-monitor: NEC MultiSync LCD1880SX

Verkorte versie:

Hoofddorp, 8 februari 2002 - NEC-Mitsubishi Electronics Display presenteert met trots de nieuwe NEC MultiSync LCD1880SX. Dit vlaggenschip van NEC- Mitsubishi in het 18-inch LCD-segment met een state-of-the-art ontwerp bevat verschillende nieuwe functies die niet eerder in hun totaliteit geïntegreerd zijn in een LCD-scherm. De monitor is beschikbaar in wit/metallic zilver en zwart en dankzij het zeer smalle frame van minder dan 13 millimeter dikte leent de monitor zich bij uitstek voor toepassingen waarbij verschillende schermen naast elkaar worden opgesteld. Het nieuwe metallic ontwerp sluit aan bij de uitstraling van moderne kantooromgevingen. De toepassingsgebieden zijn zeer divers en breed, variërend van informatieterminals of dealing-rooms in banken en de financiële sector tot call centers, CAD/CAM- en DTP-omgevingen en medische applicaties (bijvoorbeeld voor het bekijken van röntgenfoto's).

De nieuwe NEC MultiSync LCD1880SX is voorzien van Ambix+ die twee digitale interfaces (DVI-I en DVI-D) biedt, evenals een analoge VGA-interface. Een nieuwe en innovatieve oplossing in de LCD 1880SX is een compensatiefunctie die verlies van beeldkwaliteit voorkomt bij het gebruik van lange kabels (langer dan 100 meter). De geïntegreerde DDC-CI-functie stelt systeembeheerders in staat om de monitorinstellingen op afstand te beheren via een bestaand netwerk (LAN). Een ander groot voordeel voor eindgebruikers is de NaViSet-software die een grafische interface biedt op basis van het DDC-CI-protocol. Hiermee kunnen de instellingen met behulp van een muis of een toetsenbord aangepast worden. De NEC MultiSync LCD1880SX biedt tevens het TORO-ontwerp, waarmee de display van landscape in portrait-formaat kan worden gedraaid (de Pivot-software wordt meegeleverd).

Met de LCD1880SX kunnen ook videowalls worden gebouwd dankzij de nieuwe MultiScreen-technologie waarmee maximaal 16 displays gedeeld kunnen worden. Met deze nieuwe monitor onderstreept NEC-Mitsubishi Electronics Display haar technologisch leiderschap in LCD-technologie. De nieuwe en efficiënte backlight-technologie beperkt niet alleen het energieverbruik, maar ook de warmteontwikkeling aan de voorzijde. Tal van nieuwe aanpassingsmogelijkheden zijn beschikbaar via het nieuwe Advanced User Menu, bijvoorbeeld de AutoBright-functie voor automatische aanpassing van de helderheid aan het beeld, automatische timer voor het uitschakelen van de netstroom en automatische aanpassing van de zwartweergave en grijswaarden. Met de geavanceerde NTAA-functie (No-Touch-Auto-Adjust) voert de monitor elke 30 minuten automatisch een signaaltest uit, waarna zo nodig de instellingen automatisch worden aangepast. Zo wordt een stabiel en helder beeld gegarandeerd.

Andere functies van de NEC MultiSync LCD1880SX zijn een meertalig On Screen Menu, Plug & Play (VESA DDC2B en 2Bi) en VESA DPMS-netstroombeheer. Een soundbar met 2 x 1 watt speakers kan optioneel worden aangeschaft. De monitor kan geplaatst worden op alle monitorarmen en -beugels gebaseerd op de VESA-standaard. Dit is vooral van belang voor toepassingen in dealing-rooms, waar verschillende LCD's naast elkaar worden opgesteld. De voet van de LCD1880SX is in hoogte verstelbaar met een instelruimte van 110 mm.

Dankzij het nieuwe, smalle ontwerp zijn de afmetingen 38,7 x 38 x 18 cm (b x h x d) in landscape-formaat, inclusief de voet. Het digitale 18.1-inch Super-Fine-TFT- scherm - met een dot pitch van 0,28 mm en 16,77 miljoen kleuren - heeft een lichtintensiteit van 240 cd/m2 en een contrastratio van 350:1. De kijkhoek van 170 graden horizontaal en verticaal levert een optimale beeldkwaliteit, zelfs wanneer de gebruiker niet recht voor het scherm zit of wanneer verschillende gebruikers naar een scherm kijken. De aanbevolen resolutie is 1280 x 1024 pixels. De NEC MultiSync LCD1880SX voldoet aan de gebruikelijke standaarden zoals de ISO 13406-2-normering, en aan alle ergonomische en veiligheidseisen, zoals TCO99, TÜV Ergonomie en TÜV/GS.

De NEC MultiSync LCD1880SX is beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van
1.799,- euro, exclusief BTW. NEC-Mitsubishi Electronics Display biedt drie jaar garantie op alle monitoren, inclusief backlight en een gratis vervangingsservice.