Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IDG Communications Nederland lanceert Net Professional

Haarlem, 8 februari 2002 - Net Professional is de naam van het nieuwste vakblad dat wordt uitgegeven door IDG Communications Nederland. Net Professional, dat vanaf vandaag verschijnt, richt zich op de Internet Professionals in Nederland. Door de groei van het zakelijke Internetgebruik en websites in Nederland is de behoefte aan professionele informatie over Internet sterk gegroeid.

Net Professional is de logische voortzetting van Net Magazine dat in 1994 begon als het eerste Nederlandse magazine over Internet. Net Professional biedt specialistische informatie voor professionals die betrokken zijn bij het bepalen van de juiste zakelijke Internetstrategie. Net Professional zal deze doelgroep specifiek gaan informeren op het gebied van concepting, webdesign, webdevelopment, e-business implementatie en beveiliging

Op dit moment zien we dat de Internetstrategie een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering vormt bij die bedrijven die serieus zoeken naar het zo broodnodige concurrentievoordeel , aldus Rogier Mostert, hoofdredacteur van het nieuwe vakblad. En als blijkt dat bijna tachtig procent van de Nederlandse bedrijven in 2002 over een website beschikt, ga je je toch afvragen hoe al die webdesigners, programmeurs en marketeers op dit moment aan de juiste informatie komen om dit succesvol te doen.

Net Professional gaat van start met een duidelijke redactionele formule die een sterke focus heeft op hands on informatie. Met nauwgezette signalering van nieuwe trends en standaarden. Recensies en tests van de specifieke hard- en software, kritische beschouwingen van websites, interviews met specialisten uit de Internetbranche, workshops en stappenplannen. Net Professional wordt verspreid op basis van betaalde abonnementen en losse verkoop via het gespecialiseerde verkoopkanaal.



Ingezonden persbericht