Actueel

10 jaar cel voor doodslag uit 1983

Bron: Rechtbank Amsterdam

Datum actualiteit: 8-02-2002

De rechtbank Amsterdam heeft vandaag de 54-jarige verdachte P.A.U. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor doodslag. De rechtbank acht bewezen dat de verdacht op 23 september 1983 opzettelijk J.J.N. van Weerdenburg van het leven heeft beroofd, in zijn winkel aan de Van Woustraat te Amsterdam.
De rechtbank heeft bij de keuze tot het opleggen van een vrijheidsbenemende straf en de vaststelling van de duur daarvan in het bijzonder volgende laten meewegen;
Het slachtoffer had niets met verdachte te maken en is in koelen bloede, omdat dit voor verdachte in het kader van zijn voorgenomen gewelddadige diefstal of afpersing zo uitkwam, van het leven beroofd. De rechtbank houdt er wel rekening mee dat het feit zich meer dan 18 jaar geleden heeft voorgedaan, maar de tijd heelt niet alle wonden. Weliswaar mag worden aangenomen dat de maatschappelijke onrust is weggeëbd, maar de gewelddadige levensbeëindiging van het slachtoffer heeft het gezin, en dan met name de echtgenote, blijvend grote psychische schade toegebracht en de kwaliteit van haar bestaan aangetast.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9089
(Zie het originele bericht)