Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 8-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.40 uur) Vrijdag 8 februari 2002

Valkenburg, alcoholcontroles tijdens Auw Wieverbal; In de nacht van donderdag op vrijdag hebben in Valkenburg tijdens het Auw wieverbal op verschillende plaatsen alcoholcontroles plaatsgevonden. Er werden drie automobilisten betrapt op het rijden onder invloed.
De controles vonden achtereenvolgens plaats op de Nieuweweg, Strabeek, de Cauberg, de Burgemeester Henssingel en opnieuw op de Nieuweweg te Valkenburg tussen 19.00 en 01.30 uur. In het totaal werden van 823 bestuurders een alcoholblaastest afgenomen. Drie bestuurders bleken onder invloed achter het stuur gezeten te hebben. Twee bestuurders kregen in het kader van snelrecht een transactievoorstel aangeboden van de officier van Justitie van respectievelijk 190 euro en 270 euro. Daarnaast werd hen een rijverbod opgelegd. Van een derde automobilist bleek de ademanalyse een alcoholpromillage aan te geven van 2 promille, een viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Van deze 40 jarige automobilist uit Voerendaal werd zijn rijbewijs meteen ingevorderd en kreeg hij verder een rijverbod van 11 uur. Hij mag zich op korte termijn bij de officier van Justitie in het kader van snelrecht verantwoorden over zijn rijgedrag.

Vrijdagmorgen 8 februari 2002 omstreeks 02.00 uur werd op de Plenkertstraat te Valkenburg een automobilist gecontroleerd die kort daarvoor tegen het verkeer in over de Emmalaan had gereden. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Ook de blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De automobilist werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Tegen de 43 jarige inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel aangeboden van 280 euro en een rijverbod van drie uur. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, vrouw bestolen tijdens winkelen:
Een 79 jarige inwoonster van Maastricht is donderdagmiddag 7 februari 2002 in de binnenstad van Maastricht bestolen tijdens het passen van een paar schoenen. Het slachtoffer was in een schoenenwinkel in de Maastrichterbrugstraat een paar schoenen aan het passen en liet haar handtas een moment onbewaakt. Een onbekend gebleven dief maakte daarvan misbruik en wist ongezien de beurs uit de tas van de vrouw te pakken. Toen zij kort daarna in een andere winkel iets wilde afrekenen bleek haar beurs te zijn gestolen. Zij mist haar beurs met daarin diverse (bank)pasjes en een geldbedrag van euro 25. Zij heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, woninginbraak:
In een woning aan de Bunderruwe te Maastricht heeft donderdagmorgen 7 februari 2002 een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van de varandadeuren. De gehele woning werd daarop doorzocht en ontvreemd werden diverse juwelen en een geldbedrag van ruim 50 euro. Het slachtoffer heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, proces-verbaal wegens bezit gedroogde henneptoppen: Tegen een 35 jarige inwoner van Maastricht heeft de politie donderdagmorgen proces-verbaal opgemaakt wegens het bezit van ruim 800 gram marihuana.
De politie bezocht donderdagmorgen samen met medewerkers van de Nutsbedrijven van de gemeente Maastricht de woning aan de Finestraat te Maastricht in het kader van een nacontrole na een eerder aantreffen van een hennepplantage in augustus 2001. Aan de bewoner werd toen naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij een geldboete opgelegd van fl. 5750,-. Opnieuw bleek er illegaal stroom betrokken te zijn in de woning. Zowel op zolder als in de kelder van de woning werden resten van een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In de kelder werd een zak aangetroffen waarin 105 gedroogde henneptoppen aanwezig waren, in het totaal 840 gram. De softdrugs werden door de politie in beslaggenomen. Tegen de bewoner werd na overleg met de officier van justitie wegens het voorhanden hebben van de marihuana proces-verbaal opgemaakt. Nutsbedrijven zal opnieuw een navordering doen met betrekking tot de illegaal betrokken stroomafname.