Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 8-02-2002 Persbericht district Den Bosch

POLITIE HOUDT DRIE VERDACHTEN AAN VOOR MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

De politie district Den Bosch heeft van donderdag op vrijdag drie Bosschenaren (27, 24- en 19 jaar oud) aangehouden voor mishandeling van een 20-jarige Bossche die een paar vech-tenden wilde scheiden op de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch. De 27-jarige verdachte gedroeg zich zeer agressief naar de politie. Terplaatse bleek dat er een vechtpartij had plaats-gevonden, waarbij het slachtoffer tussenbeide wilde komen. Zij kreeg daarop een aantal klappen van het drietal en liep daarbij een dichtgeslagen oog op. Bij de aanhoudingen ver-zette de 27-jarige zich zeer heftig. Hij probeerde de agenten te slaan en te schoppen. Hij werd in de boeien geslagen en met de twee andere Bosschenaren overgebracht naar het bu-reau. Het drietal is ingesloten.

DRUGGEBRUIKER MET GROOT MES EN DRUGS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Surveillanten van de politie District Den Bosch, speciaal belast met de bestrijding van drugsoverlast in de omgeving van de Oranje Nassaulaan in s-Hertogenbosch hebben giste-renmiddag een 41-jarige harddrugsverslaafde die in het bezit was van een mes en harddrugs aangehouden. De surveillanten controleerden de man omdat hij zich verdacht ophield in de nabijheid van de drugsopvang. Zij troffen in zijn broeksband een mes met een lengte van 33 cm aan. Verder had de verdachte een geringe hoeveelheid heroïne en cocaïne in zijn bezit. De man is aangehouden en de drugs en het mes zijn inbeslaggenomen.

AANHOUDING NA BEDREIGING (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond is op de Stationsweg in s-Hertogenbosch een 26-jarige Bosschenaar aan-gehouden nadat hij een 30-jarige plaatsgenoot had bedreigd met een mes. De verdachte en het slachtoffer hadden onenigheid over een financiële kwestie met betrekking tot drugs. Hij bedreigde het slachtoffer van zeer dichtbij met een mes. De verdachte is aangehouden.

DRONKEN AUTOMOBILIST VEROORZAAKT AANRIJDING (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft een 40-jarige dronken automobilist op het Wielsem in zijn woon-plaats s-Hertogenbosch een aanrijding veroorzaakt. De man nam de scherpe bocht van het Wielsem met zijn auto verkeerd en reed tegen de hem tegemoetkomende auto bestuurd door een 25-jarige plaatsgenote. Beide voertuigen liepen schade op. De Bosschenaar bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZEVENTIEN FIETSERS DOOR ROOD (s-Hertogenbosch)

Donderdagmiddag zijn bij een controle op het rijden door rood licht op de kruising Pettelaar-seweg / Zuiderparkweg in s-Hertogenbosch zeventien fietsers bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

MAN BREEKT HEUP NA VAL VAN TRAP (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond heeft de 55-jarige bewoner van een woning aan de Westenburgerweg in s-Hertogenbosch zijn heup gebroken na een val van de trap. De man kon door klopsignalen zijn buren alarmeren, die op hun beurt de politie en ambulancedienst alarmeerden. Agenten hebben een ruitje moeten inslaan om de man uit zijn benarde positie te verlossen. In het Je-roen Boschziekenhuis constateerden artsen dat de man zijn heup had gebroken.