Gemeente Tilburg

8-2-2002
Stand van zaken bestemmingsplannen Noord-Oost

De Raad van State heeft op 19 december '01 uitspraak gedaan inzake de beroepen Noordoost. Ter behandeling waren de 6 bestemmingsplannen Noordoost, 1e fase voorgelegd; het bestemmingsplan Nieuwe Warande, fase 1 en de bestemmingsplannen voor de 5 zgn. Overhoeken Berkel-Enschot . Deze bestemmingsplannen zijn op 12 april 1999 door de gemeenteraad vastgesteld en in november 1999 door Gedeputeerde Staten gedeeltelijk goedgekeurd.

Bestemmingsplan Nieuwe Warande, fase 1
Het bestemmingsplan Nieuwe Warande, fase 1 is met uitzondering van het deel dat betrekking heeft op de bestemming Uit te werken woondoeleinden, de bestemming Groenvoorzieningen, natuurontwikkelingsgebied en de bestemming uit te werken woondoeleinden met bijbehorende voorzieningen met de nadere aanduiding infiltratiebos, onherroepelijk.

De bestemmingsplannen Overhoeken Berkel-Enschot De bestemmingsplannen Overhoeken (Enschotsebaan Berkel-Enschot, Koningsoord Berkel-Enschot, Spoorzone Berkel-Enschot, De Akker Berkel-Enschot en Heikant Berkel-Enschot) zijn met uitzondering van onder andere de opgenomen faseringsregeling onherroepelijk.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 4 februari jl. besloten op dit moment geen nieuw bestemmingsplan, dan wel structuurplan voor het gebied Nieuwe Warande, fase 1 te gaan maken, aangezien er nog geen concrete gegevens bekend zijn met betrekking tot een vernieuwde, actuele en integrale gemeentelijke visie op het wonen. Het college heeft bepaald wel vast te blijven houden aan de Structuurvisie Noordoost. Dit betekent dat er op langere termijn woningen in het gebied Nieuwe Warande, fase 1 zullen worden gebouwd, waarvoor het bestemmingsplan dan zal worden aangepast. Voor wat betreft het bedrijventerrein Loven-Noord gaat de gemeente verder met ontwikkelen.
De gemeente is inmiddels van start gegaan met de uitwerking van de Overhoeken. Op dit moment wordt er een plan van aanpak opgesteld.