Ingezonden persbericht


Persbericht
Vrij voor publicatie
8 februari 2002

British Airways gebruikt Compuware voor transformatie van cruciale legacy-data naar SAP

Luchtvaartmaatschappij migreert 75 miljoen maintenance records met Compuware s File-AID Express Enterprise

Amsterdam, 8 februari 2002 - Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) heeft vandaag bekend gemaakt dat British Airways Compuware s File-AID Express Enterprise heeft geselecteerd om data uit bijna 200 IMS databases te halen, om deze na transformatie in het nieuwe SAP systeem van de luchtvaartcarrier te laden.

British Airways heeft gekozen voor de implementatie van SAP, omdat het de verschillende bedrijfsprocessen binnen de eigen engineering divisie wilde integreren. Het bleek echter verre van eenvoudig de cruciale data uit het legacy systeem van de organisatie te halen. Andy Richie, project manager Data Migration bij British Airways: De legacy systemen zijn gedurende 10 tot 20 jaar ontwikkeld en hebben zeer veel interfaces die de bedrijfsprocessen ondersteunen.

Als gevolg hiervan dreigde het extractie proces zeer complex te worden, waarbij vele extractie programma s ontwikkeld zouden moeten worden. Gezien de tijdrovendheid van dat proces, besloot British Airways een aantal Extraction, Transfer and Load (ETL) oplossingen te evalueren. Na secure evaluatie heeft British Airways gekozen voor Compuware s File-AID Express Enterprise. De belangrijkste overweging was dat dank zij dit programma, de project medewerkers extractie en transformatie programma s slechts eenmaal hoefden te schrijven, waarna ze snel konden worden aangepast indien dit nodig mocht blijken.

De integriteit van de getransfereerde data is van levensbelang voor British Airways. Alle Britse luchtvaartbedrijven zijn onderhevig aan strenge regelgeving van de Civil Aviation Authority, die het management van de gegevens van vliegtuigonderhoud en veiligheid onder controle houdt. Zekerheid over de data-integriteit gedurende het ETL proces is altijd belangrijk, en de File-AID producten zullen de projectmedewerkers assisteren deze doelstelling te bereiken.

Naast File-AID s technische superioriteit, prees Ritchie de projectbenadering van Compuware: Compuware gaf blijk van een zeer goed begrip van onze mainframe- en Unix-omgevingen. Het was bovendien duidelijk dat zij verstand hebben van IMS-structuren en weten hoe complexe databases moeten worden opgezet. Ik was onder de indruk van hun snelle en adequate reacties en de gretigheid ons te helpen een oplossing te vinden.

Ian Clarke, Compuware s Europese Sales Director voor File en Data Management Solutions, hierover: Compuware kon -binnen dit uiterst complexe project- snel de problemen bij de data extractie adresseren, omdat we gebruik maakten van onze ervaring bij de analyse van de migratie uitdagingen van British Airways. De projectaanpak was om de legacy data te extraheren en valideren, voordat de cross-platform transformatie in de pre-SAP Oracle database zou worden uitgevoerd. Onze producten en expertise op dit terrein waren van doorslaggevend belang voor British Airways om Compuware te selecteren.

Om British Airways verder te helpen bij de voorbereiding van het ETL-project, heeft Compuware technici van haar divisie Professional Services ingezet om het British Airways-project team te trainen en assisteren. De professionals van Compuware zullen bij het project betrokken blijven tot het is afgerond. Het nieuwe SAP-systeem zal eind 2002 operationeel zijn en zal naar verwachting 8.500 gebruikers ondersteunen.

British Airways Engineering is voornamelijk actief op de Engelse luchthavens Heathrow en Gatwick, maar voert wereldwijd op verschillende niveaus onderhoud aan vliegtuigen uit.

Compuware
Het beursgenoteerde Compuware Corporation (Nasdaq: CPWR) een miljarden bedrijf, levert software en professionele diensten, die bijdragen tot verbetering van de productiviteit en verlaging van de applicatiekosten. Compuware speelt flexibel in op de voortdurend veranderende vraag vanuit de markt en richt zich met haar oplossingen op verbetering van de kwaliteit, integratie en performance van client-server, e-business en mainframe software. Compuware biedt werk aan circa 12.000 IT-professionals wereldwijd. Voor meer informatie over Compuware kunt u contact opnemen met ons kantoor in Amsterdam: 020 311 88 00. U kunt Compuware ook op het World Wide Web bezoeken: http://www.compuware.nl.



Ingezonden persbericht