Gemeente Boxtel


Verkeersmaatregelen tijdens carnaval

Tijdens carnaval worden diverse festiviteiten georganiseerd die invloed hebben op de verkeerssituatie in Eendengat en Ploegersland.

Hieronder volgt een overzicht van de verkeersmaatregelen die nodig zijn voor een goed verloop van de festiviteiten met carnaval.

afsluiting Markt
Direct na afloop van de weekmarkt op vrijdag 8 februari wordt de Markt afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers. De afsluiting geldt tot woensdagmorgen 13 februari om 10.00 uur.

jeugdoptocht
De jeugdoptocht in Eendengat vertrekt op zaterdagmiddag 9 februari om 14.30 uur vanaf het Breukelsplein. Voor het opstellen van de stoet is ruimte nodig. Daarom wordt u verzocht vanaf 12.30 uur tot het vertrek van de optocht geen auto's te parkeren op de gedeelten van het Breukelsplein die met een lint zijn afgezet. Laat ook de uitgang naar de Breukelsestraat vrij.

De jeugdoptocht volgt vanaf het Breukelsplein een route via de Breukelsestraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Rozemarijnstraat naar de Markt.

carnavalsoptocht Eendengat Op zondag 10 februari wordt de grote carnavalsoptocht opgesteld op Fellenoord en in de Dr. Van Helvoortstraat. Vriendelijk verzoek om vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur in deze straten geen auto's te parkeren.

Beide straten en de Clarissenstraat zijn op zondag voor het overige verkeer afgesloten.

Het is verstandig om langs de route van de optocht geen autos te zetten. Op deze manier blijft er voldoende ruimte voor de optocht en worden beschadigingen aan de voertuigen voorkomen.

De grote Indentrek begint op zondag om 14.11 uur.

De carnavalsoptocht volgt een route via: Fellenoord, Rechterstraat, Rozemarijnstraat, Markt, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Annastraat, Maria van Dieststraat, Van Hornstraat, Breukelsestraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Kruisstraat naar het eindpunt Markt.

carnavalsoptocht Ploegersland De carnavalsoptocht in Ploegersland stelt zich op aan de Barrierweg.

Het is verstandig om langs de route van de optocht geen auto's te parkeren. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de optocht en de kijkers en worden beschadigingen aan de voertuigen voorkomen.

De optocht in Ploegersland begint op zondag 10 februari om 14.41 uur en volgt de volgende route: Barrierweg, Rosenhofstraat, Parkstraat, Klein Hoekje, Oude Dijk, Oranjelaan, Beneluxlaan, Europalaan, Akkerstraat, Nieuwstraat, Kerkstraat, Dorpsstraat, Raadhuisplein, Keefheuvel, Vendelstraat naar het eindpunt bij Zaal De Punder.

eendverbranding
De eendverbranding als afsluiting van het carnaval in Eendengat vindt plaats op dinsdag 12 februari om 17.00 uur op het parkeerterrein bij sporthal Den Haagakker.