Ingezonden persbericht

Windows Commander v5.0 verschenen

Nieuwe versie van populaire file-manager uitgebracht

HEERHUGOWAARD, 20020207 -- Er is een nieuwe versie beschikbaar van Windows Commander, het krachtige en veelzijdige alternatief voor de Verkenner van Windows. Sinds zijn eerste release in 1993 heeft Windows Commander een grote naam opgebouwd als effectief en efficiënt programma voor bestandsbeheer. Tot de vernieuwingen in versie 5 behoren een http/ftp downloadmanager, ondersteuning van Socks 4+5 proxies, XP-themes en het gebruik van SFV checksum-bestanden.

Waar de Verkenner ophoudt, gaat Windows Commander verder. Naast alledaagse functies zoals het kopiëren en wissen van bestanden biedt het o.a. de mogelijkheid om bestanden te bekijken en vergelijken, directories te synchroniseren, bestanden groepsgewijs te hernoemen, ZIP-bestanden in- en uit te pakken, of bestanden via een kabelverbinding met een andere PC uit te wisselen. Het programma heeft een uitgebreide zoekfunctie, directe toegang tot de Netwerkomgeving, en een compleet geintegreerde ftp-manager, die het beheer van een website net zo eenvoudig maakt als dat van een lokale disk. De grote hoeveelheid functies en opties van het programma is op een intelligente manier in de interface verwerkt, zodat het overzicht steeds behouden blijft. De gebruiker kan de interface naar eigen inzicht aanpassen en er desgewenst zijn eigen applicaties in opnemen.

Windows Commander is een shareware-product van de Zwitserse firma Ghisler & Co. Het programma begon negen jaar geleden bescheiden als 'kloon' van het befaamde DOS-programma Norton Commander, maar is door jarenlange verdere ontwikkeling en een grote en enthousiaste groep gebruikers inmiddels zelf uitgegroeid tot een begrip.

De verkoop en ondersteuning in Nederland en België wordt al jaren verzorgd door CopyCats Software & Services in Heerhugowaard. CopyCats-eigenaar Daan van Rooijen over de populariteit van Windows Commander: "Door het toegenomen gebruik van netwerken en van laptops is de vraag naar betere software voor bestandsbeheer erg toegenomen. In de beginjaren waren het vooral thuisgebruikers en systeembeheerders die Windows Commander aanschaften, maar de laatste jaren verkopen we ook veel aan grote bedrijven en overheden, die het programma soms heel breed inzetten. Windows Commander biedt veel meer mogelijkheden en gebruiksgemak dan de Verkenner, en het vervangt een hoop andere utilities". Ook een nieuwe ontwikkeling blijkt bij te dragen aan het succes: "De ergonomie van software begint een aankoopargument te worden. We horen steeds vaker van bedrijven dat ze voor de Commander kiezen omdat hij helemaal met het toetsenbord te bedienen is. Ze zijn bezig met RSI-preventie en de muis gaat er zoveel mogelijk uit. Die uitgebreide toetsenbord-ondersteuning van de Commander is oorspronkelijk alleen ingebouwd omdat dat gewoon sneller werkt, maar nu blijkt het ook nog eens ergonomisch verantwoord te zijn".

Windows Commander v5 kost e.34,00 inclusief BTW. Gebruikers van eerdere versies kunnen gratis upgraden. Een 30-dagenversie is te downloaden van http://www.wincmd.com. Voor meer informatie: CopyCats S&S, tel. +31 (0)72 5745993.



Ingezonden persbericht