Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 8-02-2002 Mediaberichten 08 februari 17.30 uur (laatste berichten)

VENLO Drugsarrestaties

VENLO In het kader van de integrale aanpak drugscriminaliteit en overlast in Venlo zijn er de afgelopen week diverse acties geweest waarbij totaal 15 personen zijn gearresteerd. Twee panden werden op last van de burgemeester gesloten vanwege handel in verdovende middelen. Het betreft een woning aan de Noord Buitensingel en een woning aan de Valuasstraat. Zes aangehouden personen kregen in totaal voor een bedrag van 3.396 Euro aan boetes opgelegd. In een kelderbox van een pand aan de Craneveldstraat trad de politie binnen na klachten over stankoverlast. Hier werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen, waar 95 planten in bloei stonden. Deze werden in beslag genomen, evenals drie assimilatielampen, een afzuiginstallatie, tijdschakelaar en flessen speciale voedingsstof. Verder werden er drie verblijfsontzeggingen opgelegd.

Swalmen Golfslagbrieven uitgereikt

SWALMEN De politie heeft vandaag in het kader van het project Golfslag weer een drietal waarschuwingsbrieven uitgereikt aan automobilisten die het met de verkeersregels niet zo nauw nemen. Een 24-jarige inwoner van Maastricht gaf voetagngers niet de gelegenheid over te steken door een voetgangersoversteekplaats met hoge snelheid te naderen. Hij werd staande gehouden en door de agenten op zijn rijgedrag gewezen. Een 23-jarige automobilist uit Heerlen werd aan de kant gezet nadat hij op de kruising Rijksweg / Veestraat in Linne door het rode licht reed en niet de richting volgde van het voorsorteervak. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een derde automobilist, een 18-jarige inwoner van Swalmen reed met dermate hoge snelheid de bocht om van de Wilhelminalaan, waardoor hij haast in botsing kwam met een hem tegemoetkomende auto. Bij die manoeuvre kwamen enkele fietsers in het nauw. De jongen is aan het bureau uitgenodigd waar hij een waarschuwing kreeg en hem het project Golfslag werd uitgelegd. Hij gaf toe dat hij dit project van de politie kende. Alle genoemde automobilisten hebben een Golfslagbrief uitgerikt of toegezonden gekregen.

LIMBURG-NOORD 12 dronken bestuurders

REGIO - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week twaalf automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Tegelen, Horst, Weert, Reuver, Swalmen, Roermond, Venray, Horst, Maasbree, Milsbeek, Echt, Gennep, Well en Baexem.

Bij een controle op de Industriestraat in Tegelen is een 27-jarige man uit Steyl betrapt op rijden onder invloed. Een politiesurveillance controleerde de automobilist omdat deze zeer langzaam voor de politie reed. Bij deze controle bleek dat hij veel teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd. De zaak wordt met toepassing van snelrecht afgehandeld.

Bij alcohol controles op de Rijksweg in Reuver, de Rijksweg in Swalmen en de Hoekstraat in Roermond zijn 131 blaastesten uitgevoerd. Daarbij bleek niemand teveel gedronken te hebben. Verder zijn bij controles op de Stationstraat in Horst 14 blaastesten uitgevoerd. Ook daarbij bleek niemand teveel gedronken te hebben.

De overige bestuurders kregen rijverboden van 2 tot 14 uur opgelegd.

LIMBURG-NOORD 480 bekeuringen bij snelheidscontroles

REGIO De politie Limburg-Noord heeft donderdag bij snelheidscontroles in Afferden, Milsbeek, Beringe Horst en Roermond 480 bekeuringen uitgedeeld.

Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg in Afferden heeft het Verkeershandhavingsteam donderdag 80 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1000 gecontroleerde voertuigen bedroeg 117 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. Verder heeft het Verkeershandhavingsteam donderdagmiddag op de Zwarteweg in Milsbeek 107 snelheidsovertreders bekeurd.

Bij een snelheidscontrole op de Kanaalstraat in Beringe zijn donderdagmiddag 122 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 805 gecontroleerde voertuigen bedroeg 91 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan. De overige snelheidsovertreders zijn bekeurd op de Meterikseweg in Horst (49), Broekhin Zuid in Roermond (79) en de Oranjelaan in Roermond (43).

HORST Winkeldievegge aangehouden

HORST - De politie heeft donderdagmiddag een 45-jarige vrouw uit Horst aangehouden voor diefstal uit een winkel aan de Steenstraat. s Morgens had de vrouw sigaretten gestolen uit de winkel, daarbij werd ze op de bewakingsbeelden vastgelegd. s Middags verscheen de vrouw weer in de winkel. Winkelpersoneel waarschuwde de politie die de vrouw vervolgens aangehouden. De vrouw kreeg een bekeuring van 115 euro, die zij direct betaalde.

VENRAY Autogordelcontrole

VENRAY Bij een autogordelcontrole op de Leunseweg in Venray zijn 19 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

HERKENBOSCH Illegaal afval

Herkenbosch De politie heeft vandaag een illegale afvaldumping in het Meinweggebied aangetroffen en laten ruimen. De verantwoordelijke voor de dumping is opgespoord en heeft een proces-verbaal gekregen. Een 24-jarige inwoner van Herkenbosch stortte bouwafval op de parkeerplaats tegenover de camping. Hij is uitgenodigd aan het bureau te komen en kreeg voor zijn overtreding van de afvalstoffenwet een boete van 231 Euro.