Gemeente Breda

30-01-2002

Leutbussen met carnaval 2002
De gemeente Breda laat ook dit jaar weer tijdens het carnaval leutbussen rijden in de nachtelijke uren van zaterdag 9 februari, zondag 10 februari en maandag 11 februari. De Leutbussen gaan naar iedere wijk van Bre-da. Dus ook naar Prinsen-beek, Te-teringen, Bavel en Ulvenhout. Daarnaast rijdt de Uitbus op zaterdag 9 februari naar Etten-Leur en Terheijden/Wagenberg/Made. De overige bestemmingen van de Uitbus worden op zaterdag 9 februari vervangen door de dienstregeling van de Leutbussen.

Met de Leutbussen wordt carnavalsvierders een alter-natief geboden om per bus thuis te komen in plaats van achter het stuur te gaan zitten of op de brommer of fiets te stappen. Tijdens de carnavalsvakantie (9 februari 17 februari) blijven de bussen de normale dienstregeling rijden en geen vakantiedienstregeling.

Het inzetten van Leutbussen bleek voorgaande jaren een succes te zijn. In 2001 zijn in totaal 2350 passagiers vervoerd met Leutbus-sen. De ritten worden in opdracht van de gemeente Breda uitgevoerd door de BBA. Er wordt gereden met een frequentie van een halfuur. Begintijd is
01.00 uur en de laatste rit is om 03.30 uur. De lijnvoering is voor deze nachtritten aangepast, met name in de binnenstad. Binnen de singels zijn er drie opstapplaatsen die door alle bussen worden aangedaan: Vlaszak, Oude Vest en Spanjaards Gat. Nabij het Spanjaards Gat wordt een tijdelijke halte-plaats aangebracht.

Alle lijnen starten bij de Vlaszak, vervolgens de haltes Oude Vest en Spanjaardsgat om van daaruit via de wijk te ein-di-gen op de Vlaszak. In de wijken rijden alle bus-sen in één richting, dit in tegenstelling tot de normale dienstregeling waar-bij de bus zowel linksom als rechtsom door de wijk gaat. Er is geen rechtstreekse verbinding van de ene wijk naar de an-dere wijk. Wel kan op een van de drie haltes in het cen-trum worden overgestapt op een andere lijn. De nachtelijke Leutbussen vallen niet onder de re-guliere dienstregeling maar maken deel uit van een extra aanbod. Strippenkaarten, abonnementen en ov-kaarten zijn daarom niet geldig voor dit vervoer. De prijs per rit is e 3,20 met de mogelijkheid voor een overstap. Er kan met con-tant geld betaald worden of met de be-kende 2 leut-penningen per rit.

De onderstaande lijnen hebben de volgende bestemmingen: Lijn 1 : centrum - Tuinzigt/Prinsenbeek (via Westerpark) v.v. Lijn 2/3 : centrum IJpelaar/Ginneken (Baronielaan) v.v. Lijn 3/126 : centrum - Brabantpark/Heusdenhout/Teteringen v.v. Lijn 4 : centrum - Heuvelkwartier/Princenhage v.v. Lijn 5 : centrum - Hoge Vucht v.v.
Lijn 6 : centrum - Belcrum/Haagse Beemden v.v.
Lijn 7/132/11 : centrum - Ulvenhout/Bavel (via Ginnekenweg) v.v.

Breda, 30 januari 2002