Ingezonden persbericht

Persbericht

Eindhoven, 22 januari 2002

Carnaval? Breng mij mar naor de Mert!

En waar wordt carnaval het best gevierd? Op de Eindhovense Markt! Wegens het grote succes van vorig jaar, is ook dit jaar de feesttent op de Markt het middelpunt van de Lampegatse carnavalsfestiviteiten. De programmering in de tent is een bonte verzameling van traditionele elementen, die in samenwerking met de Federatie Eindhovens Carnaval tot stand gekomen zijn, en hedendaagse ingrediënten als bandjes, bekende artiesten en DJ's. Deze ideale mix ligt ten grondslag aan het welslagen van een groots stadscarnaval. Tussen vrijdagavond 8 februari en dinsdagavond 12 februari om 24.00 uur precies bruist de Mert van activiteiten. Bovendien komt de stadsprins iedere dag zijn Marktgevolg een bezoek brengen.

Om in het echte carnavalsgevoel te komen, gaat het Gemintefist (uitsluitend voor genodigden) op vrijdagavond al voortvarend van start met de Big Band Dubbel Sikx en het orkest Fancy. Dit is natuurlijk ook dé avond om het beste Brabantse carnavalslied, 'Marie Louise', te leren om het gedurende de rest van de carnaval uit volle borst mee te kunnen zingen.

In het Lampegat begint de carnaval op zaterdag met de Lampegatse Carnavalsoptocht. Nadat Burgemeester Welschen aan de stadsprins de sleutel heeft overhandigd, trekken de praalwagens door de binnenstad. Dat Brabantse Nachten nog steeds lang zijn, zal de zaterdagavond bewijzen. Met optredens van bijvoorbeeld Altijd Lazarus of De Boswachters is een carnavaleske avond verzekerd.

Niet meer weg te denken uit het Lampegatse Carnaval is de carnavalsmis in de St. Catharinakerk aan de Kerkstraat. Direct na afloop van de mis vindt er een Carnavalsbrunch plaats in de tent op de Markt. Met medewerking van het stadsprinselijk gezelschap vertrekt om 13.30 uur een fleurige Kinderoptocht vanuit de Heuvel Galerie. 's Avonds vindt er een cool-down plaats op de Markt om het heel warm van te krijgen: een après-ski festijn met the Big Dikeb Flügel Tour en zijn promotiedames...

Maandag 11 februari is omgedoopt tot 'D'n Malle Moandoag'. 's Middags de bonte stoet van Malle Maandag Middag Mutsen en optredens van o.a. One Two Trio, Walter Vermeer en de Kleinkeinder. Omdat ook Rio de Janeiro doorgaans weet hoe carnaval gevierd wordt, is het 's avonds in de tent Zuid-Amerikaans carnaval. De avond wordt gepresenteerd door Marc Owen. Met optredens van DJ Los Chicanos, Os Malandros en Medicamento kan aan Máxima getoond worden dat Lampegatse heupen níet stijf zijn.

Op de denderende dinsdag van het Lampegatse Carnaval 2002 is de traditionele Boerenbruiloft voor velen een 'must' en verder op de dag treden er nationaal bekende artiesten op. Tot aan de afscheidsgroet van de stadsprins om 24.00 uur, zullen Vader Abraham, Jody Bernal en Peter Koelewijn de laatste carnavalsdag onvergetelijk maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Emilio de Vlam, Emilio de Vlam Producties, telefoonnummer 2124825