Ingezonden persbericht


8 februari '02

CNN DOCUMENTAIRE BRENGT OPKOMST EN VAL VAN SLOBODAN MILOSEVIC IN BEELD

Zaterdag 9 februari om 10.00 uur en 21.00 uur en zondag 10 februari om 16.00 uur

Voorafgaand aan het proces tegen Slobodan Milosevic voor het Joegoslaviƫ tribunaal zendt CNN dit weekend 'The People vs. Milosevic', uit. In deze boeiende documentaire van een uur wordt de opkomst en val van de voormalige Joegoslavische leider in beeld gebracht. Het programma wordt gepresenteerd door CNN's Chief International Correspondent Christiane Amanpour.

Amanpour heeft de loop van Milosevic's carriere sinds hij aan het bewind kwam nauwlettend gevolgd en zij gaat in deze documentaire in op de beschuldigingen van genocide en oorlogsmisdaden die hem ten laste zijn gelegd."Voor de eerste keer wordt de omvang van het bewijsmateriaal, dat een aantal Servische functionarissen aan het licht heeft gebracht, openbaar gemaakt, waarbij verband wordt gelegd tussen Milosevic en de misdaden die hij zou hebben begaan tegen zijn eigen volk," aldus Amanpour.

In 'The People vs. Milosevic', beschouwt Amanpour de gebeurtenssen die hebben geleid tot de arrestatie van Milosevic. Eens binnengehaald als de held van de Servische bevolking staat Milosevic nu terecht voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid, inclusief de moord op honderden etnische Albanese burgers.

Amanpour zet de moorden op Milosevic's politieke en ideologische tegengestanders op een rij. Zij doet ook verslag van het witwassen van geld en de malversaties van banken waardoor, naar men beweert, zijn corrupte regime werd gefinancierd. Zelfs nu, in de gevangenis, blijft Milosevic hevig ontkennen dat hij iets verkeerd heeft gedaan.


---


Ingezonden persbericht