Ingezonden persbericht


Argentinië maand in Volkenkunde

Het huwelijk tussen Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta is voor het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden aanleiding om het land Argentinië in de schijnwerpers te zetten in de maand februari. Een afwisselend programma van lezingen, films, rondleidingen en natuurlijk tango-demonstraties geeft een indruk van Máxima's geboorteland. Het voorjaarsvakantieprogramma staat in het teken van 'prinsen en prinsessen'.

Optredens
10 februari: Tangoliederen en muziek
De Uruguayaanse Mabel Gonzáles zingt tangoliederen met begeleiding van de beroemde Argentijnse tangogitarist Hernan Ruiz.

17 februari: Tangosalon en muziek
De Argentijnen Claudia Jakobsen & Jorge Fatauros dansen verschillende keren de wervelende tango in de centrale hal van het museum. Tussen de tangodemonstraties door is er live muziek door Mabel Gonzales (zang), Hernan Ruiz (gitaar) en de beroemde Alfredo Marcucci (bandoneon). Bezoekers kunnen zich dan zelf ook aan de tango wagen.

Lezingen
14 februari: De tango en de stad Buenos Aires
Juan Carlos Tajes, dichter, schrijven en tangozanger, vertelt over Buenos Aires in de tangoteksten en Argentijnse poëzie.

24 februari: Argentinië in heden en verleden
Susana Menèndez vertelt over Argentinië in heden en verleden, over de bevolking, hun gewoontes en tradities.

Rondleiding Midden- en Zuid-Amerika
zaterdag 9, 16 en 23 februari, zondag 10, 17 en 24 februari: 13.00-14.00 uur.

Films
9 en 10 februari: In de greep van de tango Muziekfilm met een documentair karakter over de bandoneonspeler Carel Kraayenhof in het Mekka van de tango: Buenos Aires.

9 en 10 februari: Naikor Portret van een moderne Argentijnse held. 16 en 17 februari: Tango Een regisseur wil de 'ultieme tangovoorstelling' maken. 23 en 24 februari: Helden van Argentinië Filmmarathon met films over Evita, Carlos Gardèl, Che Guevara en Maradonna

Vakantieprogramma
23 februari t/m 3 maart: Voorjaarsvakantie Prinsen en prinsessen in de hoofdrol Verhalen, films, teken- en dansworkshops waarin prinsen en prinsessen centraal staan, voor kinderen vanaf 7 jaar.

Argentiniëmaand
Rijksmuseum voor Volkenkunde
Steenstraat 1, Postbus 212, 2300 AE Leiden
T 071 5168 800
Internet www.rmv.nl E-mail info@rmv.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10-17 uur; gesloten op maandagen, 1 januari, 3 oktober en 25 december Entree: volwassenen ¬ 6 | kinderen 4 t/m 12 jaar, 65+ en CJP ¬ 3,50 euro | museumjaarkaart gratis | Rabobankpas en NS-kaart met MJK 50% korting