Ingezonden persbericht

Keringhuis: Extra kinderprogramma in de voorjaarsvakantie

HOEK VAN HOLLAND, 20020204 -- Tijdens de voorjaarsvakantie van alle kinderen in Nederland is er een speciaal kinderprogramma in het Keringhuis bij de stormvloedkering bij Hoek van Holland. Van 9 februari t/m 3 maart is er op elke woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur een leuke kinderrondleiding voor kinderen vanaf 8 jaar. De rondleiding begint met een speciale aflevering van 't Klokhuis over de Maeslantkering. Daarna krijgen de kinderen uitleg over de kering bij de bewegende maquette. Als laatste zal er natuurlijk een spannend bezoek gebracht worden aan het buitenterrein van deze enorme stormvloedkering.

Speciaal voor deze vakantie is er ook een speurtocht gemaakt over het beheersen van het water. Door goed in het informatiecentrum te kijken en te lezen, kunnen de vragen van de speurtocht beantwoord worden. Als de speurtocht ingeleverd wordt, ligt er een klein water-kadootje klaar. En iedereen kan tijdens de voorjaarsvakantie nog genieten van de mooie zeedierententoonstelling: levensgrote kleurige zeedieren, gemaakt van papier maché, door medewerkers van stichting Palet uit de Lier.

Entree van het informatiecentrum van de Maeslantkering is gratis. De kinderrondleiding kost 1.20 euro per kind, en volwassenen mogen in deze weken ook voor de kinderprijs mee met deze rondleiding.

Naast dit speciale kinderprogramma worden er zoals gewoonlijk om 10.30 uur instaprondleidingen georganiseerd in de weekenden. De rondleiding die gegeven wordt is geïnspireerd op onze nieuwe expositie 'Ruimte voor Water', waarbij hoog water in de rivieren en de beheersing hiervan centraal staat. In het Keringhuis bevindt zich een echte dijk waarin minimensjes laten zien hoe er met water omgegaan wordt.

Speciale aanbieding in restaurant het Open Huis: appeltaart met koffie voor maar 2.50 euro (za/zo).

Openingstijden het Keringhuis
ma t/m vr van 10.00 tot 16.00 uur
za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur



Ingezonden persbericht