Gemeente Den Haag

2002-02-04: Bewoners gevraagd naar sterke en zwakke kanten van Morgenstond

Voor het wijkplan Morgenstond kunnen de bewoners en ondernemers aangeven wat zij de sterke en zwakke kanten van hun wijk vinden. In kleine groepen zijn daarover al gesprekken gevoerd met zon 75 mensen uit de wijk. Op zaterdag 9 februari kunnen wijkbewoners aangeven of zij de meningen van hun wijkgenoten delen. De resultaten van de peiling worden gebruikt voor het opstellen van het wijkplan. Dat wordt eind 2002 door de gemeenteraad behandeld.

In 2001 is de gemeente Den Haag samen met Haag Wonen, Staedion en Vestia begonnen aan het wijkplan voor Morgenstond. In dit wijkplan komen maatregelen te staan ter verbetering van wonen, woonomgeving, leefbaarheid, winkels, voorzieningen, openbare ruimte, verkeer en economische structuur. Ook voor veel andere Haagse wijken worden dergelijke wijkplannen gemaakt.

De opstellers betrekken de bewoners van Morgenstond bij het wijkplan. In november en december 2001 heeft een aantal ronde-tafelgesprekken met bewoners van Morgenstond plaatsgevonden. Doel was na te gaan wat men van de wijk vindt. De meeste deelnemers blijken tevreden over de ruime en groene opzet van de wijk, die zij zeker willen behouden en waar nodig versterken. De nabijheid van de binnenstad en tal van voorzieningen enerzijds en van de (stads)natuur anderzijds wordt hoog gewaardeerd. Naar de mening van de deelnemers behoeven met name de sociale structuur en de veiligheid verbetering.

Om na te gaan of deze meningen gedeeld worden organiseren gemeente en corporaties op zaterdag 9 februari een peiling op verschillende locaties in de wijk. Iedereen kan dan van 10 tot 15 uur zijn mening geven over de wijk. Deels gebeurt dat met behulp van computers. Gemeente en corporaties gebruiken die meningen bij de verdere planvorming voor Morgenstond.

De meningspeiling vindt plaats bij:

* Sporthal Steenwijklaan 16, thuisbasis van korfbalvereniging HKV/Ons Eibernest

* Vadercentrum, intercultureel centrum voor ontwikkeling, Leyweg 849
* Winkelcentrum Leyweg, overdekte deel, naast de HEMA
* Openbare Bibliotheek, Leyweg 531

* Jongerensoos in het wijkcentrum Morgenstond, Maartensdijklaan/Fluitenbergstraat

last update: 4 februari 2002 ;pag.: 11028; auteur: 10;cat.: 17 Uw