Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 6 februari 2002

PERSUITNODIGING

Aan de redactie

Transport en Logistiek Nederland lanceert keurmerk voor transportondernemers

Op zaterdag 9 februari overhandigt de Algemeen Voorzitter van Transport en Logistiek Nederland drs. M.C. van der Harst de eerste keurmerk-certificaten aan acht transportondernemers. Hiermee geeft hij het startsein voor een nieuwe, uniforme kwaliteitsregeling voor de totale branche: het keurmerk Transport en Logistiek.

Transportondernemers en logistieke dienstverleners mogen dit keurmerk voeren, als zij voldoen aan een aantal eisen op het gebied van kwaliteit. Het gaat om extra eisen naast de wettelijke eisen. Transport en Logistiek Nederland wil hiermee het totale kwaliteitsniveau van de sector verhogen. Daarnaast biedt het keurmerk opdrachtgevers extra zekerheid dat de betrokken bedrijven professioneel met hun vak omgaan.

Een onderneming komt pas in aanmerking voor certificering, als hij een positieve beoordeling heeft gehad van een onafhankelijk instituut. Aan de start van de regeling is een intensieve periode van voorbereiding vooraf gegaan. De komende maanden zullen worden benut om de regeling verder uit te bouwen. Deelname aan de regeling is vrijwillig en staat open voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen.

De uitreiking vindt plaats tussen 10 en 10.30 uur in zaal U, Hal 8, van de RAI in Amsterdam. Ontvangst in de Jade-lounge. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. SVP graag van te voren aanmelden.

De speech van de heer M.C. van der Harst is op aanvraag beschikbaar. Bel voor meer informatie met Clarisse Buma, 079-3636115, 06-51806340 of Marli Falize 079-3636206, 06-53561282.