Ingezonden persbericht


Ventelo Nederland sluit DSL-overeenkomst met BBned

Amsterdam, 9 februari 2002 - Ventelo Nederland BV, telecomprovider van spraak-, data- en internetdiensten voor de zakelijke markt, maakt vandaag bekend een wholesale overeenkomst te hebben gesloten met BBned, een leverancier van hoogwaardige DSL diensten.

Ventelo gaat de samenwerking aan om de zakelijke markt een zo compleet mogelijk pakket van telecomdiensten aan te kunnen bieden. Joost Beltman, Managing Director van Ventelo in Nederland, over de keuze voor BBned: "BBned is voor ons dé ideale partner omdat zij een technisch hoogwaardig en breed DSL wholesale pakket aanbiedt. Daarnaast sluit de hoge geografische beschikbaarheid goed aan bij de wensen van onze klanten."

De samenwerking met BBned is voor Ventelo van strategisch belang aangezien de markt voor breedbanddiensten zich momenteel sterk ontwikkelt en een enorm marktpotentieel kent. De DSL component van BBned, gecombineerd met het ervaren Ventelo service apparaat, past uitstekend in de telecomportfolio van de telecomprovider en kan gezien worden als een zeer concurrerend alternatief voor het al bestaande aanbod.

Over Ventelo
Ventelo levert een compleet assortiment van spraak-, data- en internetdiensten aan het midden- en kleinbedrijf (MKB), grootzakelijke én pan-Europese organisaties. De organisatie opereert op basis van een infrastructuur met lokale verkoopkantoren in tien landen: Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Ierland en Zwitserland.

Momenteel wordt een dienstenpakket geboden met directe en indirecte spraakverbindingen, direct access internet, dial-up internet, ADSL, internationale en nationale 0800-lijnen en audio conferencing services. Het hoofdkantoor van Ventelo bevindt zich in Londen. Ventelo Nederland BV opereert vanuit het World Trade Center in Amsterdam.

Over BBNed
BBned is een communications service provider gespecialiseerd in het leveren van snelle breedbanddiensten aan internet service providers, application service providers en telecombedrijven in Nederland. Het breedbandnetwerk is gebaseerd op DSL-technologie waarmee koperen telefoonlijnen geschikt worden gemaakt voor ultrasnel dataverkeer. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt haar klanten de mogelijkheid de breedbanddiensten zelf te activeren en te monitoren via het eigen systeem. BBned ontwikkelt haar diensten in samenwerking met partners als Cisco Systems, Getronics en KPMG. Telecom Italia is de investeerder achter BBned. Eén van de afnemers van de breedbanddiensten van BBned is dochteronderneming BBeyond, aanbieder van breedband internet access services. BBned is opgericht in juli 2000 en is gevestigd in Hoofddorp.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 530 43 45 / 06 246 789 21
E-mail: dennisd@text100.nl

of

Ventelo
Radi Jaarsma
Tel: 020 571 17 11
E-mail: radi.jaarsma@ventelo.com