Korps: Groningen, plaats: Groningen 9-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zaterdag 9 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: vechtpartij in familiekring
Vrijdagavond heeft de politie bemiddeld bij een ruzie tussen een aantal broers. Een 22-jarige Stadjer wilde op zijn postadres in de J.B. de la Faillestraat zijn post gaan halen. Daar kreeg hij echter ruzie met de aanwezige bezoekers van het pand en zijn oom die het pand bewoont. Dit ontaarde op straat in een vechtpartij met andere familieleden die inmiddels ook bij de woning waren aangekomen. Met behulp van het gebruik van peperspray heeft de politie de vechtende uit elkaar gehaald. Vier mensen werden aangehouden en na verhoor heengezonden. Een 24-jarige man werd aangehouden terwijl hij onder invloed in een auto reed. Hij kreeg een proces verbaal.

Groningen: winkeldiefstal
Een 22-jarige man uit Groningen werd vrijdagmiddag aangehouden in een warenhuis aan de Ulgersmaweg. Hij bleek uit de winkel een boormachine te hebben gestolen. Door de medewerkers van de winkel kon de man worden gepakt en overgedragen aan de politie. Aan het bureau bleek dat de man nog 16 dagen straf moest uitzitten. Hij is ingesloten.

Groningen: alcoholacties
In de afgelopen nacht is in diverse gebieden van de provincie een alcoholcontrole gehouden. In de stad Groningen werden bijna vierhonderd blaastesten gehouden. Tien bestuurders kregen uiteindelijk een proces verbaal voor het rijden onder invloed. Vier automobilisten bleken rond 1.5 promille alcohol in het bloed te hebben. Het rijbewijs van hen werd ingenomen. De overige automobilisten bleken iets onder de
1 promille te zitten. Een 26-jarige automobilist werd ingesloten. Hij bleek niet over de juiste identiteitspapieren te beschikken en is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. In het noordwestelijke gebied van de provincie werden ruim vierhonderd blaastesten gehouden. Slechts twee bestuurders kregen een proces verbaal.

Groningen: belediging
Een 30-jarige man uit Groningen werd bij een alcoholcontrole aangehouden toen hij de agenten beledigde. De man passeerde de controleplaats aan de Pelsterstraat en riep diverse scheldwoorden naar de agenten. Toen hij zich niet nel uit de voeten maakte werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces verbaal.

Groningen: controle inrijverboden
In de afgelopen week heeft de politie dagelijks gecontroleerd op de venstertijden van de binnenstad. Bijna tweehonderd automobilisten kregen een proces verbaal voor het rijden in gesloten tijden en gesloten gebieden. In de loop van de week bleek dat steeds minder bestuurders zich schuldig maakten aan deze verboden. Ook de komende week zal de politie blijven controleren, met name op het fietsen door voetgangersgebieden.

Marum: ongeval met letsel
Op de Hoornweg in Marum werd een 74-jarige vrouw uit Marum aangereden door een 19-jarige automobilist uit Nuis. De automobilist had meer aandacht voor enkele jonge puppies in zijn auto, dat hij de voor hem rijden fietsende vrouw niet zag. Hij botste achter op de fiets waarna de vrouw ten val kwam. Zij moest met een hoofdwond en een gebroken sleutelbeen naar een ziekenhuis.

Veendam: snelheid duivels
Op de N33 nabij Gieten werd door de Groningse en Drentse politie een 22-jarige man uit Putten aangehouden. De man was met zijn Porsche een snelheidswedstrijd aan het houden met een andere automobilist. Agenten zagen de beide bestuurders in Veendam rijden met snelheden van bijna 100 km per uur. Op de N33 werd de snelheid nog opgevoerd naar bijna 160 km per uur. Bij de rotonde Gieten kon de man uit Putten worden gestopt. De andere auto zag kans te ontkomen. De auto is aan het bureau geplaatst. De bestuurder heeft enkele forse boetes tegoed.

Oude Pekela: inbrekers gepakt
Op het Flessingsterrein heeft de politie afgelopen nacht een 22-jarige vrouw en een 21-jarige man, beiden uit Oude Pekela aangehouden. De politie kreeg een inbraak melding bij een chinees restaurant. Daar bleek een ruit van het pand te zijn ingegooid. Toen agenten op onderzoek uitgingen troffen zij de beide verdachten aan. Op grond van schoensporen bij het pand en de schoenen die de mannelijke verdachte aanhad, constateerden de agenten dat beiden verdachten betrokken waren bij het vernielen van de ruit. Beiden werden daarop ingesloten voor een verder onderzoek.

Winschoten: inbraken
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een warenhuis aan het Burg.Schonfeldplein. De rechtertoegangsdeur van het pand werd ingegooid met een steen. In de winkel werden vitrines kapot geslagen en horloges en sieraden weggenomen. Een getuige zag drie personen de winkel uitvluchten. Een onderzoek naar de daders leverde nog geen verdachten op. *Ook bij een bedrijf op de Papierbaan werd afgelopen nacht ingebroken. De voordeur werd eveneens vernield en uit het pand werden twee stereotorens weggenomen.

Grijpskerk: gestolen auto met dader
Vrijdagmiddag werd op de Sportlaan de auto van een 57-jarige man uit Groningen gestolen. De man meldde dit kort na de diefstal bij de politie. Na het uitzetten van een signalering van de gestolen auto bij de politieautos op straat, zagen twee stadswachten de auto over de Bloemstraat in Groningen rijden. Na een korte achtervolging kon de bestuurder in de Oude Ebbingestraat worden aangehouden. De verdachte, een 42-jarige man uit Schoonebeek bekende de diefstal te hebben gepleegd. Hij was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. De man is ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.14euro pm)