Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.25 uur

Aanhouding na negeren stopteken

WIJK BIJ DUURSTEDE - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd tijdens de horecacontrole in de omgeving van de Markt een 38-jarige man uit Elst aangehouden.
Surveillerende politiemensen was het rijgedrag van de man opgevallen.

De man negeerde een stopteken van twee politiemensen en reed hard weg. Door deze manoeuvre kon een politieman nog net op tijd wegspringen. Op de Singel kon de 38-jarige bestuurder worden aangehouden. Zowel de bestuurder als de bijrijdster roken naar alcohol. De man werd aangehouden en voor een alcoholtest meegenomen naar het bureau. De bijrijdster dreigde bij deze aanhouding met zoveel fysiek en verbaal geweld dat zij met moeite door de politiemensen in bedwang kon worden gehouden.
Uit de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de bestuurder
1.4 promille alcohol in zijn lichaam had. Zij rijbewijs werd in beslag genomen. Proces-verbaal werd opgemaakt voor zowel het negeren van een stopteken als voor het rijden onder invloed.

Vrouw valt van paard

WOUDENBERG Vrijdagavond omstreeks 20.30 uur viel een 45-jarige vrouw uit Amersfoort op de Ekris van haar paard.
Doordat het paard in galop te hard door de bocht ging gleed het paard uit waardoor de amazone onder het paard terecht kwam. De ter plaatse gekomen Brandweer hoefde niet op te treden. Het slachtoffer kon zelfstandig onder het paard vandaan komen. De ambulance heeft het slachtoffer voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis de Lichtenberg in Amersfoort. Zij klaagde over pijn in de borst.