Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 9-02-2002
1e Persbericht 9 februari 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten met vals identiteitsbewijs aangehouden In het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan zijn vrijdagmiddag rond 14.50 uur een 17-jarige jongen uit Tilburg en een 18-jarig meisje uit Joure aangehouden. Zij worden verdacht van het proberen te verkrijgen van een sofi-nummer met een vals identiteitsbewijs. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Ramkraak
De politie heeft na een onderzoek in de omgeving zaterdagochtend rond 3.30 uur in een woning in het stadsdeel Woensel Noord vijf Eindhovenaren (17, 20, 22, 22, en 24 jaar) aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een ramkraak eerder die nacht op de Ouverturelaan. Hier werd een ruit van een kantoorgebouw vernield. Uit het gebouw worden een nog onbekend aantal computers vermist. In de omgeving van de woning waar de verdachten aangehouden zijn werd een auto aangetroffen met daarin twee computers. Een derde computer werd in de tuin van de woning aangetroffen. De auto bleek eerder die nacht gestolen te zijn vanaf de Kleine Bleekstraat. Het voertuig en de computers zijn in beslag genomen. De verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats op het Winkelcentrum Woensel is vrijdagavond tussen 18.45 en 20.30 uur een bruine Mitsubishi Carisma met het kenteken 33-GK-RS gestolen.

Eindhoven: Tijdens afleidingsmanoeuvre spullen uit winkel gestolen Vrijdagavond vlak voor sluitingstijd kwam een groep van ongeveer tien personen een winkel aan de Aalsterweg binnen. Deze personen verspreidden zich in de winkel en probeerden de medewerkers af te leiden. Plotseling begon een vrouw te zingen en een man te klappen. Hierop verdween de groep uit de winkel. Nadat de groep weg was werden twee truien en twee geldkistjes met een paar duizend Euro vermist.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt tegen een reclamezuil Op de John F. Kennedylaan is vrijdagavond rond 20.40 uur een 20-jarige automobilist uit Rosmalen aangehouden. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij te veel heeft gedronken. De politie trof op de John F. Kennedylaan een auto aan die tegen een reclamezuil was gereden. Na een onderzoek in de omgeving konden ze de 20-jarige automobilist aanhouden. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De man krijgt een rijverbod van twee uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Mathys de Layenslaan is tussen vrijdagavond 21.45 uur en zaterdagochtend 7.30 uur een zilvergrijze Mercedes Benz E220 met het kenteken RX-PZ-21 gestolen.

Vanaf de Oudaen is tussen vrijdagavond 20.15 uur en zaterdagochtend 00.15 uur een groene Volkswagen bestelbus met het kenteken VF-TG-68 gestolen.

Deurne: Openbare schennis
Op de Markt is zaterdagochtend rond 2.30 uur een 47-jarige verdachte man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Dit gebeurde nadat hij zich had uitgekleed en naakt op een kiosk op de Markt stond. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Hapert: Verdachten van vernieling bushokje aangehouden De politie heeft zaterdagochtend rond 00.20 uur op de Provincialeweg zes jongens uit Hapert en een meisje uit Reusel, in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, aangehouden. De groep van zeven wordt verdacht van het aanbrengen van vernielingen aan een bushokje op de Oude Provincialeweg ter hoogte van de Nieuwstraat eerder die avond. Dit gebeurde onder andere door het proberen in brand te steken van een zitbankje. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Onder invloed
Op de Berg is zaterdagochtend rond 3.30 uur een 38-jarige automobilist uit Breugel achter het stuur betrapt terwijl hij te veel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 1,75 uit. De man kreeg een rijverbod van negen uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Onder invloed
Op de Turnhoutseweg is vrijdagavond een 53-jarige automobilist uit Arendonk (België) aangehouden. Uit een ademanalyse met een promillage van 0,90 bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Westelbeers: Woninginbraak
Uit een woning aan de Broekeindsedijk is vrijdagmiddag een paar honderd Euro gestolen. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van de woning open te breken.