Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

http://www.minlnv.nl

MIN LNV: Minister Brinkhorst naar Cuba

nr. 111 31 januari 2002

MINISTER BRINKHORST NAAR CUBA

Minister Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij brengt van 10 t/m 12 februari een werkbezoek aan Cuba. Het doel van de reis is versterking van de relaties met Cuba op het gebied van de landbouw, natuurbeheer en visserij. De minister wordt vergezeld door vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van onder meer aardappelteelt, melkveehouderij, pluimveeslachtequipment, sigarenmachines, tropische groenten, diervoedertechnologie, visserij en biotechnologie. Minister Brinkhorst is sinds de jaren zeventig de eerste Nederlandse minister die Cuba officieel bezoekt.

De minister bezoekt onder andere een (poot)aardappelgebied en een melkveehouderij. Hier wordt met Nederlandse bedrijven samengewerkt. De landbouwsamenwerking met Cuba heeft een sterke impuls gekregen door de financieringsregelingen PSOM (programma samenwerking opkomende markten), ORET (ontwikkelings relevante exporttransacties) en PESP (programma economische samenwerkingsprojecten). Deze regelingen staan sinds 1999 open voor Cuba.

Daarnaast zal minister Brinkhorst gesprekken voeren met zijn collega.s van Landbouw, Visserij, Buitenlandse Investeringen en Buitenlandse Zaken. Tenslotte zal hij een Nederlands-Cubaans symposium over biotechnologie openen, waaraan zowel bedrijven als kennisinstellingen deelnemen.

31 jan 02 10:16