Ingezonden persbericht


Theatervoorstelling "De meisjes van Aboke"

Op zondag 10 februari om 3 uur zal in de Kaboekie-studio, het theater van Kinderkunsthal Villa Zebra, de theatervoorstelling "De meisjes van Aboke" plaatsvinden.

De voorstelling gaat over een recente gebeurtenis waarbij 139 meisjes tussen de tien en veertien jaar ontvoerd werden uit hun kostschool in Aboke, Oeganda. De onderdirectrice van deze kostschool, zuster Rachelle ging de ontvoerders achterna en kwam terecht bij een van de wreedste rebellenlegers ter wereld, geleid door de religieuze fanaticus Joseph Kony. De ontvoerde meisjes worden getraind door de rebellen om een bloedige oorlog te vechten tegen hun eigen volk. Zuster Rachelle heeft inmiddels 109 meisjes weer vrij gekregen en zij zet alles in het werk om de resterende 30 meisje van Aboke ook te bevrijden uit het rebellenleger.

Tijdens de voorstelling wordt het verhaal verteld van de twee kindsoldaten Norman en Palma, vanaf het moment dat ze gekidnapt worden tot hun vlucht uit het leger. Het is een waargebeurd verhaal over vechtlust, veerkracht, hoop en moed.

De Belgische journaliste Els de Temmerman heeft over deze kwestie het boek "De meisjes van Aboke" geschreven. De theatervoorstelling van Jeugdtheatergezelschap Het Waterhuis is o.a gebaseerd op dit boek en op de vele interviews die werden gehouden met de gevluchte kindsoldaten. De voorstelling is genomineerd voor de Nederlands-Belgische Jeugdtheaterprijs: de 1000 Watt prijs.

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen. Kaartjes kinderen tot 16 jaar ¤ 3,50 (incl. entree museum ¤ 5,00) Kaartjes volwassenen ¤ 5,00 (incl. entree museum ¤ 7,50) Voor reserveringen kunt u bellen: 010 - 241 17 17

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht