Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

PERSBERICHT

12 november 2001
Winterbloeiwandeling Von Gimborn Arboretum

Geurige winterbloeiers

Winter en bloemen zijn nou niet direct een logische combinatie voor de meeste mensen. Toch zijn er ook in de winter veel bloemen te vinden als je weet waar je moet zoeken. En dat weten de gidsen in het Von Gimborn Arboretum. Ze laten bezoekers zondag 10 februari graag meegenieten van de, vaak geurige, winterbloeiers die het Arboretum rijk is.

A
ls u in de winter door het Arboretum loopt, kan het u overkomen dat u steeds een vlaag van een heerlijke geur opvangt. De plant waar die geur vandaan komt, is echter moeilijk te vinden. Tien tegen één dat het hier om een groepje Sarcococca gaat. Deze heestertjes verstoppen hun bloemen bijna onder het blad, maar hun geur is al van ver te ruiken.

Ook zeer de moeite waard voor uw neus is het Meloenboompje (Chimonanthus praecox) en wat dacht u van de verschillende soorten Toverhazelaars (Hamamelis) die hun bloemenpracht op de nog kale takken tentoonstellen? Met een beetje sneeuw erbij is het helemaal betoverend.

Kortom er is genoeg te zien en te beleven in de winter. Op 10 februari bent u van harte welkom om al dit moois onder begeleiding te bekijken en beruiken. Om 11.00 en 14.00 uur staan de gidsen voor u klaar bij de ingang van het Von Gimborn Arboretum in Doorn.

Natuurlijk kunt u ook op andere dagen op eigen gelegenheid op onderzoek uitgaan.

Informatie

Het Arboretum vindt u aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (zijweg van de Driebergse Straatweg). In het weekeinde geopend van 10.00-16.00 uur. Bereikbaar met buslijn 50 of 51 vanaf station Driebergen. Toegangsprijs
i 2,-, kinderen tot 12 jaar gratis.

Bel voor meer infromatie: 030-2535455 of kijk op www.botanischetuinen.uu.nl