Ingezonden persbericht


"Een verhaal voor iedereen"

Dat is de titel van een nieuwe expositie in Villa Lila waarin we zeer toegankelijk, figuratief werk presenteren van Else Kerling uit Boxmeer en Willy Geunis uit het Belgische Bocholt. Van Willy Geunis zullen echter ook enkele abstracte composities getoond worden. Opening vindt plaats op zondag 10 februari, 15 uur. Deze wordt opgeluisterd met een optreden van Ed Galstaun en Joyce Meuwissen die muziek van Gershwin spelen. Expo is tot 7 maart te bezichtigen op werkdagen van 13-17u. Villa Lila, In de Betouwstraat 9, Nl-6511 GA Nijmegen.

Toelichting

Else Kerling (Rotterdam 1958) volgde een opleiding aan de Nieuwe Leraren Opleiding in Delft, gaf enige jaren tekenles in het Voortgezet Onderwijs en woont sedert 1993 met haar gezin in Boxmeer waar zij cursussen en workshops aan jongeren en volwassenen. Sindsdien werkt zij ook aan de ontwikkeling van een eigen stijl, meestal met acrylverf, pastel, kleurpotlood of een combinatie van deze materialen. Een van haar specialiteiten is het portreteren, waarbij zij zich behalve op het uitewrlijk natuurlijk ook richt op het weergeven van de uitstraling van de geportretteerde. Tijdens deze expositie brengen we vooral vrij werk. Daarbij werkt Else Kerling ook naar model maar ze laat zich tevens inspireren door dromen en ingevingen.

Willy Geunis (Lozen-Bocholt, 1959) was al als kunstenaar actief voor hij de Academie voor plastische kunsten in Genk volgde. In het jaar van zijn afstuderen in 1995 won hij tot zijn grote verrassing meteen de prestigieuse Belgische prijs "Arte Giovanni". In zijn werk, dat overigens veel meer naar het abstracte neigt, spelen de primitieve Afrikaanse kunst en allerlei elementen en materialen uit de natuur, zoals gips en hars, een inspirerende rol. Behalve dit werk tonen we echter vooral ook werk waarin de mannelijke figuur centraal staat.

Meer info over Else Kerling: www.artenelse.nl. Meer info: Helm de Laat (024-3233732)