Gemeente Etten-Leur

Straatafsluitingen in verband met de carnavalsoptocht

Op zondag 10 februari aanstaande is het weer zo ver. De carnavalsoptocht trekt dan door de straten van het Stijlorenrijk en Ut Zwaaigat. In verband met het opstellen, het rondgaan en het aankomen van de leutstoet, gelden er op die dag enkele tijdelijke verkeersmaatregelen.

* Tussen 9.00 - 17.00 uur zijn de volgende straten afgesloten voor alle verkeer in beide richtingen, behalve voor voetgangers: Roosendaalseweg (ged.) - Bisschopsmolenstraat - Rode Poort - Anna van Berchemlaan - Oude Bredaseweg - Markt - Wipakker - Stationsplein - Anna van Berchemlaan - Spoorlaan - Liesbosweg - Plantijnlaan - Concordialaan - Van 't Hoffstraat - Lindenbleek - Van Bergenplein - Lange Brugstraat.

* Parkeerverboden aan beide zijden van de weg inclusief parkeervakken:

+ tussen 11.00 - 14.00 uur in de Roosendaalseweg inclusief parallelweg (tussen kruispunt Beiaard/Tolhuislaan en Bisschopsmolenstraat)

+ tussen 11.00 - 14.00 uur in de Bisschopsmolenstraat (tussen Roosendaalseweg en rotonde Beiaard/Rode Poort)
+ tussen 11.00 - 15.00 uur op de Markt, de westelijke rijbaan
+ tussen 11.00 - 15.00 uur in Onder de Schutsboom (i.v.m. uitruk brandweer)

+ tussen 13.00 - 17.00 uur in de Lange Brugstraat (tussen Van Bergenplein en Kasteellaan).

* Het éénrichtingsverkeer in de Stationsstraat is opgeheven gedurende de afsluitingen.

Voor alle bovengenoemde verkeersmaatregelen geldt dat ze zoveel langer als nodig is, of zoveel korter als mogelijk is, van kracht zijn. De tijdelijke verkeersmaatregelen zijn opgeheven op het moment dat de optocht is gepasseerd. Een tekening waarop deze verkeersmaatregelen zijn aangegeven is in te zien bij het bureau Algemene Zaken in het gemeentehuis.

Kinderoptocht

Op zaterdag 9 februari zal de kinderoptocht tussen 13.30 en 15.00 uur, vanuit het Stijlorenrijk naar Ut Zwaaigat trekken. De volgende route zal worden gevolgd: Dreef - Markt - Oude Bredaseweg - Anna van Berchemlaan - Oranjelaan - Vincent van Goghplein - Wilhelminalaan - Liesbosweg - Plantijnlaan - Concordialaan - Van 't Hoffstraat - Lindenbleek - Van Bergenplein. Voor deze optocht zullen geen specifieke verkeersmaatregelen worden getroffen. Wij verzoeken u echter wel rekening te houden met deze optocht.

Verkeersmaatregelen vanwege Mami-spektakel

Op carnavalsmaandag 11 februari vindt het 16e Mami-spektakel plaats in het centrum van Etten-Leur. Om dit evenement - dit jaar een recordpoging skippyballen - mogelijk te maken gelden er op die dag van 8.00 - 18.00 uur de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen: · Afsluiten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, van de Markt (tussen Lambertusstraat en Oude Bredaseweg) en van de Oude Bredaseweg (tussen Markt en Anna van Berchemlaan). · Tijdelijke opheffing van het geldende éénrichtingsverkeer in de Stationsstraat (tussen Markt en Anna van Berchemlaan). Voor deze bovengenoemde maatregelen geldt dat deze zoveel langer als nodig of zoveel korter als mogelijk is, van kracht zijn. De tekening met daarop deze tijdelijke verkeersmaatregel is in te zien bij het bureau Algemene Zaken in het gemeentehuis.