Korps: Groningen, plaats: Diverse 10-02-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
zondag 10 februari 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: alcohol
Op diverse plaatsen in de provincie werden enkele bestuurders aangehouden onder invloed van alcohol. In Bedum werd een 17-jarige jongen bekeurd voor het rijden op zijn bromfiets. De jongen was op de Groningerweg met de bromfiets onderuit gegaan en hij moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis. Na behandeling werd een blaastest waaruit bleek hij bijna 0.8 promille in zijn bloed had. *Een 29-jarige vrouw uit Groningen meldde zich aan het bureau Rademarkt, terwijl zij onder invloed een bromscooter bestuurde. Zij bleek na onderzoek 1.4 promille in haar bloed te hebben. *In Ter Apel werden drie automobilisten bekeurd nadat zij ook de alcoholgrens hadden overschreden. Een van de betrokkenen, een 40-jarige man uit Ter Apel, bleek meer dan 2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. *In Winschoten werd op de Beertsterweg nog een 30-jarige man uit Sappemeer bekeurd.

Hoogezand, auto inleveren na snelheid overtreding Een 21-jarige man uit Kropswolde moest zaterdagavond zijn auto aan het politiebureau laten staan. De man werd door agenten gesignaleerd toen hij met grote snelheid over de Meint Veningastraat reed, terwijl hij ook een stopteken van de agenten negeerde. Met meer dan 140 km per uur reed de man via de Hoofdstraat naar de Beukemastraat, waar agenten hem uiteindelijk wisten te stoppen. De auto van de man werd in beslag genomen en ook zijn rijbewijs kreeg hij niet terug. Na enkele processen verbaal kon de verdachte het politiebureau verlaten.

Groningen: inbreker betrapt
Bij een garagebedrijf aan de Akeleiweg werd zaterdagochtend een 43-jarige man uit Groningen betrapt toen hij probeerde in te breken. Een getuige zag dat de man het gaaswerk van het terrein kapot knipte en het terrein betrad. Terwijl agenten een onderzoek instelden kwam de verdachte juist het terrein weer afgelopen en kon hij worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat de man een ruit van de garage had vernield en bezig was geweest een auto te stelen door de bedrading door te verbinden. De man is ingesloten.

Groningen: mishandeling
Op de Grote Markt heeft de politie zondagochtend een 23-jarige man uit Marum opgepakt. De man begon zonder enige aanleiding een 22-jarige Loosdrechter te slaan toen deze bij een automatiek stond. Het gevolg was dat de Loosdrechter oogletsel opliep. Snel aanwezige agenten konden de verdachte ter plekke oppakken. De man is voor onderzoek ingesloten.

Groningen: vernieling ruit
Een 29-jarige man uit Groningen is zaterdagavond in de hal van het AZG aangehouden. De man hield zich vervelend op bij de supermarkt van het AZG. Nadat hij buiten de deur was gezet vernielde hij een ruit van de winkel. Hierop werd de man meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. Na verhoor is hij de straat weer opgestuurd.

Haren: vrouw loopt hoofdwond op
Een 59-jarige vrouw uit Groningen liep zaterdagmiddag op de Brinkhorst een hoofdwond op. De vrouw kwam vermoedelijk door de gladde steentjes van het winkelcentrum ten val en belandde met haar hoofd op straat. Zij moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: Feijenoord supporters opgepakt
Zaterdagavond werd op het Stationsplein twee Feijenoord supporters opgepakt, nadat zij in een trein vernielingen hadden gepleegd. Het treinpersoneel en spoorwegpolitie wisten de twee raddraaiers, die deel uitmaakten van een grotere groep, aan te wijzen. In de trein bleek in een toilet brand te zijn gesticht en een deur te zijn vernield. De beide verdachten werden door de nacht ingesloten.

Groningen: lastpakken aangehouden
Afgelopen nacht heeft de politie in de Nieuwstad twee mannen aangehouden die zich vervelend gedroegen. Zij maakten deel uit van een groepje van vier die problemen maakten bij een van de prostituees. Nadat de politie de vier sommeerde om te vertrekken gingen twee weg. De beide verdachten weigerden echter en zijn daarna aangehouden. Met een overlastboete konden ze na enige tijd het politiebureau weer verlaten.

Groningen: mishandeling
Een 23-jarige man uit Groningen werd afgelopen nacht door een 30-jarige inwoner van Harkstede mishandeld in de Lutkenieuwstraat. Het slachtoffer sommeerde de verdachte zich iets rustiger te houden, toen deze met veel kabaal door de straat liep. De verdachte begon daarop met het slachtoffer te vechten en sloeg hem in het gezicht. Inmiddels gewaarschuwde agenten konden de verdachte op aanwijzing van het slachtoffer in de buurt aanhouden. De man is ingesloten.

Groningen: inbreker betrapt
Een 37-jarige Stadjer kon afgelopen nacht in de Badstraat worden opgepakt, nadat hij had ingebroken in een sigarenzaak aan de Paterswoldseweg. Buurtbewoners hoorden glasgerinkel en zagen dat de verdachte de winkel met goederen verliet. Samen met agenten werd een onderzoek in de buurt ingesteld. Na een zoektocht troffen de agenten de verdachte aan. Hij gooide de kas van de winkel in de bosjes, maar zag geen kans meer te vluchten. De man is ingesloten.

Groningen: inbraak
Bij een supermarkt aan het Overwinningsplein werd afgelopen nacht eveneens ingebroken. De daders gooiden met een steen een ruit van de toegangsdeur in en namen een hoeveelheid sigaretten uit de winkel weg.

Winsum: inbraak in warenhuis
Bij een natuurvoedingswinkel werd vrijdagnacht ingebroken. Door het verwijderen van de glaslatten kon een ruit van de winkel worden geopend. In de winkel werd door de daders gebruik gemaakt van allerlei etenswaren. Bovendien werd een hoeveelheid kleingeld en postzegels weg genomen.

Uithuizermeeden: letsel na botsing
Een 48-jarige man uit Uithuizermeeden moest zaterdagavond met fors gezichtsletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. De man was met zijn op de Dwarsweg in een sloot terechtgekomen, nadat hij de bocht had gemist. Het slachtoffer zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden losgeknipt. In het ziekenhuis werd een bloedproef van het slachtoffer genomen in verband met alcohol gebruik. De auto is zwaar beschadigd weggesleept.

Sebaldeburen: letsel na botsing tegen boom
Op de Woldweg raakten zaterdagavond twee zusjes in hun auto bekneld nadat de auto tegen een boom was beland. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Buitenpost raakte met haar auto in de berm, na een stuurcorrectie schoot de auto de rijbaan weer op en kwam aan de andere zijde tegen een boom tot stilstand. De vrouw moest, net als haar 25-jarige zus uit Grootegast, door de brandweer en ambulancedienst uit de auto worden geknipt. De rijbaan van de Woldweg werd een lange tijd gestremd en het verkeer moest worden omgeleid.

Winschoten: vervalste merkkleding
De politie heeft zaterdagavond drie mannen (29, 33 en 45 jaar oud) uit Utrecht aangehouden. De drie stonden op de Markt vanuit hun auto goederen te verkopen. Toen agenten een onderzoek instelden bleek in de kofferbak van de auto een grote hoeveelheid merkkleding te liggen. De heren werden meegenomen naar het bureau Daar bleek het om mogelijk vervalste merkkleding te gaan. De verdachten werd gehoord en na verhoor weggestuurd. De partij kleding is in beslag genomen voor het verdere onderzoek.

Kolham: diefstal benzine
Bij de grens van Nieuweschans heeft de politie samen met de Douane een drietal mannen aangehouden, die benzinediefstallen hadden gepleegd bij een tankstation aan de A7 en de Europaweg. Medewerkers van de Douane gingen achter de mannen aan en waarschuwden de politie. Vlak voor de grens kon de auto van de verdachten worden staande gehouden en de mannen werden daar aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat twee van de drie mannen illegaal in ons land verbleven, terwijl de derde verdachte een 21-jarige man zonder vaste woonplaats, door de politie in Rotterdam werd gezocht voor inbraken. De drie zijn ingesloten.

Hoogezand: bushokje vernield
Een 22-jarige man uit Foxhol is afgelopen nacht op de Parallelweg aangehouden, nadat hij op de Meint Veningastraat een drietal tl-lampen uit een bushokje had gehaald. Toen de agenten de man aanspraken bleek bovendien dat hij in het bezit was van een gestolen fiets. Na verhoor is de man weggestuurd.

Harkstede: met bromfiets uit de bocht
Op de Laan der Kruisheren raakten een 19-jarige bromfietser uit Scharmer afgelopen nacht uit de bocht. De jongen wilde na de brug een bocht naar rechts nemen, maar deed dit vermoedelijk met te hoge snelheid. Uiteindelijk belandde de bromfiets tegen een lantaarnpaal, waarna de bestuurder en zijn 14-jarige passagiere op straat vielen. De passagiere moest met letsel naar een ziekenhuis. De bestuurder bleek ook onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat hij ruim 1.1 promille alcohol in zijn bloed had.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (0.14 euro pm)